algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
14°

Can Prunera creix en art

El centre modernista de Sóller amplia la col·lecció amb deu obres noves. La donació arribà ahir, després que el museu rebés el premi a l'accessibilitat el mes passat

El museu modernista de Can Prunera de Sóller acollí ahir migdia el que, segons el president de la fundació Tren de l'Art, Pere A. Serra, "s'ha convertit en una tradició mensual": la donació d'una nova sèrie d'obres i la cessió d'una peça del pintor solleric Juli Ramis. En total, artistes i familiars donaren al centre de la Vall vuit quadres i una escultura.

A l'acte, hi assistiren el director de Can Prunera, Rogelio Araújo; el president de la fundació Tren de l'Art, Pere A. Serra; el president del Ferrocarril de Sóller, Óscar Mayol, i els consellers del ferrocarril, Vicenç Sastre i Toni Pons.

El director del museu agraí aquesta donació, que combina estils i formats ben diveros i que completa la mostra d'art modern del museu. Aquest centre, el mes de desembre, rebé el premi a l'accessibilitat, atorgat per l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials, del Consell de Mallorca.

La primera donació efectuada ahir va ser la del col·leccionista Joan Nadal, qui entregà dos quadres de l'artista grec Vasilis Karalatsanis. La segona cessió arribà de les mans de Joan Gibert (Palma, 1936), qui presentà l'obra realitzada sobre fusta i titulada Testes fossilitzades.

El seguí el treball de Jandro Gómez, Serie Sueño 19, fet amb pintura acrílica sobre tela. Serra destacà la gran capacitat d'aquest autor, nascut a Conca, per "expressar-se a través de l'abstracció".

La donació d'una obra de Juan Gallardo per part de la seva vídua, Assumpció Bonet, va ser el moment més emotiu de l'acte. Els assistents recordaren el sentit de l'humor de l'artista, que ho va saber plasmar tant en la seva obra pictòrica com en l'escultòrica i en la poesia. Aquestes darreres són les facetes de l'autor d'origen sevillà menys conegudes pel públic.

Antoni Picó i la seva esposa, Marisa, lliuraren una obra del pintor solleric Juli Ramis, un retrat de la cunyada de l'artista, Bernat Foster, que es creà amb l'objectiu de reconciliar-se amb el seu marit. L'obra rep per títol Retrat de Bernadette Foster.

Per la seva banda, la Fundació d'Art Serra aportà una litografia d'un artista que encara no tenia presència al museu: Miquel Barceló. A més a més, l'escultora Miquela Vidal entregà l'escultura Retrat, de la sèrie Dones, realitzada a la fundació de Madrid de Guillermo Ponce. Sobre aquesta obra, l'autora va explicar que està dedicada "a la força" de la seva mare i germana.

Les dues artistes que, el mes d'agost passat, varen inaugurar la sala d'exposicions temporals de Can Prunera també donaren una peça per hom. Camilla Huisgen, nascuda a Berlín però resident a Sóller, va entregar una de les peces caracteritzades per la natura i pel gran format; mentre que Aina Pastor, també sollerica, va fer donació de l'obra titulada Llenguatge, de la col·lecció Arxipèlags imaginaris / 2009, realitzada en pols de ferro sobre paper fet a mà.

Amb aquestes deu peces, a més de les ja donades els mesos anteriors, el museu modernista de Can Prunera amplia la col·lecció que vol donar a conèixer l'ampli i el divers univers de creadors quefan feina a Mallorca, juntament amb altres obres d'artistes de gran renom internacional de la categoria de Kiefer, Giacometti, Toulouse Lautrec, Cezanne, Ibes Tanguy, Vaserely, Santiago Rusiñol, Joan Miró i Pablo Picasso.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris