nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

60.000 lúmens anticrisi

Les projeccions sobre la façana de Cort començaren ahir amb La capacitat humana per superar situacions de dificultat, un espectacle de llum i color

114712

Palma també fou ben present en aquest muntatge artistic.

Ferran Aguiló(S.Amengual)

La façana de l'ajuntament de Palma s'omplí ahir de llum i de color amb el muntatge La capacitat humana per superar situacions de dificultat, unes projeccions que des del moment en què encara s'estaven provant ja despertaren els "Ohhhh, que bonic" de la gent que s'hi congregà. Una plaça atapeïda gaudí d'aquest espectacle, amb ni més ni manco que 60.000 lúmens. La capacitat humana per superar situacions de dificultat és el títol d'aquestes projeccions que començaren ahir vespre. "Hem intentat que la gent s'oblidi per un quart d'hora de la crisi", apuntà el realitzador de l'espectacle lluminós i sonor, Joseph Cristiani. Amb la premissa d'un muntatge anticrisi, amb la qual cosa el regidor de Participació ciutadana de Cort, Eberhard Grosske, s'adreçà a l'empresa parisenca encarregada del muntatge, proposa "un espectacle carregat de colors vius per captivar l'atenció de tots els públics", afegí Cristiani. Amb una pluja d'estels sobre portes i finestres de l'ajuntament arrencà el xou, que dugué fins a aquest emblemàtic edifici milers de papallones, nadons riallers, lloros, flamencs i, fins i tot, un enorme arc de Sant Martí. Allò més destacat pel públic fou quan unes mans gegantines picaven la façana com si fos un bongo i semblava que bategava.

Record per a Mali

Amb un pressupost de 130.000 euros, un 15 per cent manco que l'any passat, els parisencs feren que els espectadors viatjassin fins a Kayes, una ciutat de Mali. Si l'any passat fou Bolívia, enguany el país convidat de l'any per l'ajuntament de Palma és Mali i ahir Cort s'il·luminà amb algunes característiques d'aquest estat, com indrets i instruments musicals, entre d'altres. Les projeccions a la façana de Cort continuen avui i demà amb representacions a les 19.30, 20.15, 21.00 i 21.30 hores.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris