algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Expolangues tindrà tots els accents catalans

Projecte Mut, Tiu i La Perifèrica són les propostes culturals de les Illes. Joan Veny i Margalida Tous parlaran del domini lingüístic

El saló internacional de les llengües i cultures estrangeres Expolangues 2010, previst del 3 al 6 de febrer a París, tindrà la cultura catalana com a convidada d'honor. El programa d'activitats a la capital francesa, que té el suport del Govern balear i de l'Institut Ramon Llull, es presentà ahir a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans de Barcelona amb la presència de representants polítics de tots els territoris de parla catalana. A la seu del saló hi arribarà la música dels eivissencs Projecte Mut i de la mallorquina Tiu, que combinarà els temes del disc Sopeta de brou amb la preparació i el tast de menjar de les Illes. La Perifèrica hi projectarà el documental Viatge de paraula, sobre el Diccionari català-valencià-balear o Alcover-Moll. Així mateix, Margalida Tous, directora de Política Lingüística, parlarà de les llengües locals en les societats multilingües i el filòleg Joan Veny presentarà l'Atles lingüístic del domini català.

"Els governs som decisius en l'aplicació de certes polítiques culturals", declarà Albert Moragues, conseller de Presidència de l'Executiu del Principat. "Necessitam el reconeixement internacional del català, perquè ens ho mereixem com a poble", afegí. Fanny Tur, directora de l'Institut Ramon Llull a l'Arxipèlag, comentà que "Expolangues és una oportunitat per donar a conèixer la riquesa de la llengua catalana en totes les seves varietats dialectals".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris