nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

2.500 m² temporals per a l'Arxiu del Regne

El trasllat de documents, mobiliari i personal es farà dia 6 de febrer. L'estada al nou edifici del Parc Bit s'allargarà uns tres anys

114600

L'Arxiu del Regne es traslladarà al nou edifici del Parc Bit.

Pere Bota.

Més de 1.400 metres quadrats perfectament aïllats i de màxima seguretat, 8.000 metres lineals per al fons arxivístic, dos sistemes contraincendis, pàrquing i 526 metres quadrats per a oficines són algunes de les característiques del nou edifici que l'empresa Multimedia ha construït al Parc Bit i que el Govern ha comprat per instal·lar-hi, de manera temporal, l'Arxiu del Regne de Mallorca. Tal com ja anuncià aquest diari, l'Arxiu del Regne tenia previst tancar les portes el 23 de gener per iniciar el trasllat a aquest edifici de nova construcció, ubicat a la parcel·la 9C del carrer Blaise Pascal del Parc Bit. Això no obstant, la direcció ha decidit allargar el termini, ja que "les tasques internes són més laborioses del que ens pensàvem i l'Arxiu no es tancarà fins dia 6 de febrer", apuntà Ricard Urgell, director de l'Arxiu.

No serà fins llavors quan s'iniciï el trasllat del fons històric, el qual hi serà durant un període aproximat de tres anys, mentre es realitzin les obres de rehabilitació i de construcció de la seva seu a la Casa de Cultura de Palma. Per la seva banda, com ja s'anuncià, l'antic quarter de Son Tous serà també seu provisional de part del mobiliari i material no documental de l'Arxiu actual. El conseller d'Educació i Cultura del Govern, Bartomeu Llinàs, visità ahir les noves instal·lacions de l'edifici amb uns 1.800 metres de plantes ssbuterrànies i 600 metres de principal. "Esperam que a final de febrer l'Arxiu ja sigui aquí i obert al públic", afirmà.

A hores d'ara, Multimedia, l'empresa a la qual el Govern ha adjudicat les obres, encara no ha convocat el concurs públic per adjudicar el trasllat. "Sortirà a concurs aquests propers dies i amb caràcter urgent", indicà el director general de Coordinació i Projectes Estratègics del Govern, José Antonio Santos. De moment, "s'han format grups de treball a l'Arxiu que supervisaran l'embalatge i desembalatge", afegí Urgell.

Esbucament i prospeccions

Per la seva banda, el director general de Cultura, Pere Joan Martorell, que també assistí a la visita, digué que la restauració de la Casa de Cultura està "pendent del permís d'obra per iniciar-ne l'esbucament, que durarà 4 o 5 mesos". La Conselleria d'Educació i Cultura ha mantingut converses amb Madrid per treballar paral·lelament amb el Ministeri, que és qui ha de demanar les prospeccions arqueològiques adients pel que fa al subsòl de la finca", assenyalà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris