nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

Llicència per copiar

Agafa l'enregistradora i copia el nostre directe per endur-te'l a casa i compartir l'actuació amb tothom qui vulguis i totes les vegades que et véngui de gust. Aquest és el lema del concert Creative Commons, que tindrà lloc avui a les 21.30 hores al teatre Xesc Forteza de Palma. La música mediterrània amb pinzellades llatines de la Salvarez i el rock llatí amb regust funky de Paco Tiempo es trobaran damunt l'escenari palmesà en un concert que fuig del copyright de l'SGAE. Tant la banda de Sílvia Àlvarez com els madrilenys Paco Tiempo aposten pel directe i per la màgia de l'escenari, ja que es neguen "a viure de renda, com fan alguns dels artistes que tant lluiten pel cànon digital o els drets d'autor", apuntà Francisco Andrés Bayonas, veu de Paco Tiempo.

"Hi ha moltes més altenatives que el copyright que gestiona l'SGAE per llicenciar-se i poder oferir concerts", apuntà Miquel Àngel Payeras, director de l'empresa que organitza el concert, Deacorde Produccions. "Com artistes, nosaltres apostam per treballar i no criminalitzar el públic perquè es descarregui un dels nostres temes", assenyalà Bayonas. Pot semblar que van contracorrent, però les dues formacions que pujaran avui a l'escenari aposten per la descàrrega, "com més millor, perquè allò que volem és arribar a tothom i, si agrada la nostra música, ja guanyarem doblers dalt de l'escenari", va matisar.

La carta de presentació

"La societat veuria bé que els forners demanassin un cànon a Moulinex per les panificadores casolanes que venen?", féu broma Payeras, qui apuntà que "més o manco passa això amb els discs". Per la seva banda, Àlvarez assenyalà que "els artistes només tenim el disc com a carta de presentació. Damunt l'escenari has de demostrar qui ets i allò que musicalment vals". És per això que els dos grups proposen al públic mallorquí un directe "fresc, amb màgia i improvisacions", digué Bayonas. A més a més, Salvarez té una sorpresa reservada als espectadors que ara deixarà de ser-ho: presentarà un nou tema amb Curro Savoy.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris