bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Vicenç Albertí, 150 anys després

Menorca continua aquest 2010 amb els actes de celebració de l'any que commemora l'aniversari de la mort del traductor

Menorca celebrà el 2009 l'Any Albertí, en commemoració del 150è aniversari de la mort d'un dels traductors menorquins més destacats de segle XIX. Les nombroses activitats dutes a terme en aquests darrers dotze mesos continuen el 2010 per iniciativa de l'Institut Menorquí d'Estudis (IME).

Vicenç Albertí i Vidal (Maó, 1859-2009) i la seva obra representen l'empenta de la intel·lectualitat de la Menorca il·lustrada de la segona meitat del segle XVIII i el declivi d'aquesta intel·lectualitat.

Una vegada declarat el 2009 Any Albertí a Menorca, l'IME va posar-se en feina i es planta al 2010 amb un gran nombre d'activitats dutes a terme com a homenatge al traductor i escriptor. Menorca ha vist editades les traducions d'Albertí d'El barber de Sevilla o la precaució inútil, El baró i La viuda astuta, entre d'altres. A més, l'any passat hi hagué conferències, presentacions, lectures dramatitzades i espectacles teatrals.

Entre el 26 i el 27 del proper mes de març, l'IME prepara les Jornades Vicenç Albertí i el teatre entre la il·lustració i el Romanticisme, que conclouran amb les activitats dedicades oficialment al traductor.

Aquestes conferències acadèmiques volen ser un punt de trobada de professors especialistes en literatura moderna de les Illes Balears, Catalunya i el País Valencià. Entre els temes que es tractaran, hi destaca el teatre català entre la il·lustració i el Romanticisme, el teatre a Menorca entre Lucrècia, de Joan Ramis, i les versions teatrals d'Antoni Febrer Cardona i les traduccions i versions de Vicenç Albertí.

Dins les jornades

A part de les taules rodones, conferències, debats i xerrades, les jornades inclouran altres activitats, com puguin ser representació del muntatge de La Clota Assajant Albertí i la presentació de La vidua astuta, d'Albertí/Goldoni, per Margalida Cursach, editora del text, i de Vicenç Albertí de mans de Josefina Salord, membre de l'IME i una de les inductores de les activitats entorn del traductor. Una ruta pel Maó de la Il·lustració serà una altra de les activitats que posaran el punt i final a les celebracions de l'Any Albertí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris