algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Adoració contra la corrupció

L'església de Santa Maria la Major d'Inca acollí ahir la representació de l'obra del binissalemer Llorenç Moyà enmig d'una gran expectació

L'Adoració dels Tres Reis d'Orient, del binissalemer Llorenç Moyà, es va representar ahir a Inca sota la direcció de Joan Lacomba, tres dies després de la posada en escena a Palma, però no va haver d'envejar res a la representació realitzada a Ciutat. L'església de Santa Maria la Major va ser testimoni de les nombroses improvisacions que enguany han estat dedicades a l'expresident Jaume Matas, als pots de Cola Cao d'Antònia Ordinas i al batle d'Inca, Pere Rotger.

Molt d'humor

El Mestre de Cerimònies ja va posar en preavís els espectadors: "Pareu bé les orelles, que aquí es xerrarà de qüestions autonòmiques i municipals". I no va fallar. Un dels primer a saltar-se el guió va ser el Rei Baltasar, que va aparèixer en escena amb un pot de Cola Cao en comptes de mirra, alhora que va expressar: "A ningú li desig mal,/ però si un polític medra/ robant el nostre jornal/ l'enviaria a picar pedra/ a l'Àfrica tropical".

El va seguir el Rei Herodes amb una crítica a la corrupció: "Tots els que hem sabut pujar/ tenim por de caure un dia,/ ja m'ho va dir na Munar/ es dia que en Vicens partia"; i contra Matas: "Aquell fugí als Estats Units/ per tenir palaus de luxe i categoria/ i d'altres tenen recança/ per si no els bastarà la fiança". Matas va ser un blanc recurrent per part dels intèrprets de l'obra, que demostraren estar al dia quant a la situació actual de l'expresident. Entre ells, el Secretari, qui explicà: "Romania darrere els televisors d'en Matas/ quan el Rei Herodes m'ha cridat".

Pere Rotger, present a l'església i que enguany viu el darrer any com a batle, no es va alliberar de les crítiques i aguantà de manera estoica les contínues referències a la seva gestió municipal. Una de les més gracioses fou la que oferí del Doctor de la Llei 1, que va vaticinar: "L'any 2009 el renét d'en Pere Rotger inaugurarà el mercat cobert, l'aparcament i el teatre Principal". El dimoni va fer aparició i amb ell no s'acabaren les crítiques contra el batle d'Inca. El diable assegurà al Rei Herodes: "Aniràs a l'infern per no haver estat capaç d'aturar el desastre del mercat cobert" i assenyalà Rotger, enmig de tot el públic present a l'església, i l'acusà de ser el culpable dels mals de la ciutat d'Inca.

Després de les crítiques contra el PP, Sant Josep va sortir en escena amb ganes de revenja i es convertí en un dels protagonistes indiscutibles de la jornada . Va desplegar del seu bastó una gran bandera espanyola que va cridar l'atenció del públic assistent i va col·locar damunt el Bon Jesús una bandera del PP, a més d'al·legar: "Amb la gestió econòmica de Zapatero no ens ha arribat ni per calefacció". El dimoni hi posà punt i final: "Seria un miracle total/ que l'obra de l'any que ve la poguéssim fer al teatre Principal".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris