algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Matas i Munar marquen l'Adoració

La tradicional Adoració dels tres Reis d'Orient arribà ahir a la 25a edició amb un text de Llorenç Moyà farcit de referències a la corrupció. L'expresident Jaume Matas en fou la figura més atacada, encara que ningú no se salvà de les improvisacions fetes pels actors d'aquesta obra: personatges públics del món de la cultura, de la política i de la vida social

114094

AppleMark

Ferran Aguiló

L'aparició estel·lar de Vivian Caoba, a l'estil de Maria Antònia Munar davant l'Audiència, fou un dels moments més destacats de la tradicional Adoració dels Reis de Llorenç Moyà, que des de fa 25 anys té lloc a Palma. Així, la popular vedet, que exercia de Sibil·la, arribà vestida de jutge, saludant tothom i donant besades a l'aire. La túnica de jutge, però, durà poc, perquè aviat mostrà un minúscul vestit, unes impressionants botes i entonà, acompanyada d'un pintoresc acordionista, un cant de la Sibil·la més digne d'un cabaret de Chicago que d'un vespre de Matines. L'actuació de la Sibil·la, que duia al cap una flamant "M", no sabem si de Munar o Matas, marcà una Adoració que tingué, un any més, la corrupció com a protagonista. Tot i això, si bé l'any passat foren atacats un poc tots, enguany ha estat l'expresident Jaume Matas qui més garrotades ha rebut.

"A Washington l'haurem d'anar a encalçar. Que torni el palau i el botí. Ho té més negre que el rei Baltasar. Matas torna cap aquí!", li reclamava Joan Lladó, vestit de General. "Jo me'n vaig com en Jaume Matas, fugint pel forat del moix", s'acomiadava Antoni Alorda, ficat dins el paper d'Herodes. "Regaladament vivia al palau del meu senyor Jaume Matas i ara, vas tu, senyor fiscal, i tot m'ho desbarates", digué un criat del Rei Baltasar interpretat per Josep de Luis. Per altra banda un altre criat, el del Rei Melcior, (Joan Ripoll) hi afegí: "De cèntims jo en tenc prou! ara a qualsevol botiga, i abans no s'apugi l'IVA, puc comprar un bon pa de figa o una escobilla d'en Matas".

No fou l'únic perjudicat. També el Govern, "o desgovern" de Francesc Antich, rebé també alguna coça. Fou així com Lladó i Alorda, ambdós del Bloc, es feren alguns retrets. "A tu te dic Toni Alorda que Antich té orella sorda i la gent demana eleccions anticipades (...); què et sembla si tu i jo ens presentam junts al càrrec?". L'altre li respongué: "Tu no m'enganis i no deixis el Govern quan no cal".

Des del Partit Popular també es queixà el diputat Antoni Serra, que encarnava el Rei Melcior. "Això és com Armengol, que diu que la corrupció vol eliminar però a ca seva no vol mirar!", digué.

I ja al final, amb alguns xiulets, també es defensà el director general de Qualitat Ambiental, Josep Lliteras, que des d'UM digué: "Ara tothom es queixa. Diuen que UM fa nosa, però recordin que gràcies a ell ara no mana el PP".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Carles, fa mes de 11 anys
Crida l'atenció que ningú va fer referencia a l'escandol més gros de la democràcia a les Illes com es "Son Espases". Pareix que tots aquests personatges s'han oblidat de aquest affair, posiblement per interesos particulars o inconfesables, o per vergonya?.
Valoració:8menosmas
Per Lo Rat penat, fa mes de 11 anys
A mi lo unic que em preocupa es que no sabem a on son els 62 milions d`euros del Palma Arena.Els dies 15 i 16 venen tota la cùpula del PP a una convenciò dels seus diputats i senadors entre ells na Maria Salom,comdemnada pel cas tunel de Sòller.Tots a manifestarnos per demanar que ens tornin los que es nostre! Venen aqui a fotersen de noltros.
Valoració:6menosmas
Per Tòfol, fa mes de 11 anys
De feina i realitzacions, es va xerrar ?. Cada any hi van els mateixos i ha anat perdent any rera any.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris