algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

La il·lusió no es banyà

Els Reis d'Orient arribaren en un horabaixa plujós a Manacor i als pobles del Llevant. L'aigua, però, no féu desaparèixer l'alegria dels infants

Eren molts els que els esperaven. Quan es va fer fosc, la pluja no va donar cap tipus de treva a Ses Majestats, però, tot i el cel ennigulat, els centenars de menuts que esperaven els caramels i els regals intentaven cercar-hi un gran estel. Un senyal que, enmig de la fosca, fes comparèixer allò que durant un any han desitjat veure.

Els tres Reis d'Orient, fidels a la tradició, no es varen fer pregar gaire i, malgrat l'aigua, tots els que el darrer any han fet bonda els reberen a l'entrada del poble. Les associacions de veïns, les agrupacions de joves, els quintos, les associacions de pares i mares, les entitats culturals i les associacions de comerciants havien fet feina de valent perquè la Cavalcada dels Reis Màgics estigués a l'altura de les circumstàncies. Els cavalls, els tractors, els remolcs, les teles, les cadires de luxe, els llums, les espelmes i molta imaginació varen ser les eines que s'utilitzaren a cada poble per enllestir les grans carrosses que acompayaren els reis.

A Manacor Melcior, Gaspar i Baltasar hi anaren en tren. A les set i vint de l'horabaixa, l'andana de l'estació era estibada de gent que no es volia perdre l'única visita reial que aconsegueix fer reaccionar els sentiments dels manacorins. Quan els tres Reis davallaren del ferrocarril, un silenci va precedir l'esclat d'alegria de tots els infants que volgueren anar a veure de prop aquells que els obsequiaren amb regals.

L'esclat de rialles i de cares de felicitat va ser molt semblant a Sant Llorenç des Cardassar. L'Ajuntament havia instal·lat un envelat a la plaça per protegir Ses Majestats i els seus seguidors del mal temps. Tanmateix, devers les sis, la pluja s'aturà i les carrosses reials pogueren recórrer el poble amb normalitat. Així, després de fer una volta, amb el seu seguici de patges i servents, es dirigiren a l'església. Allà, després de recordar l'adoració que tingué lloc fa més de dos mil anys, Melcior, Gaspar i Baltasar repartiren regals als llorencins més petits, una tasca que durant tota la nit els Reis i els patges han realitzat a Balears.

Colcada de màgia als carrers comercials d'Inca

Ses Majestats els Reis Màgics arribaren ahir al Palau Municipal d'Esports d'Inca a les cinc de l'horabaixa per saludar tots els nins i nines de la ciutat i per atendre'n les peticions.

L'insistent pluja del capvespre obligà a modificar tots els preparatius prevists per a la Colcada d'enguany. Els infants varen esperar durant més d'una hora l'arribada dels Reis a la zona comercial, però no va ser fins a les set i mitja quan, davant la sorpresa de tots els assistents, Melcior, Gaspar i Baltasar feren acte de presència a la plaça Antoni Fluxà dins un cotxe de Protecció Civil. Des d'allà, pujaren a les carrosses i es dirigiren fins a l'ajuntament acompanyats pel tren de Nadal, que aquests dies circula per la zona per a vianants dins la campanya Inca, la botiga de Nadal. La pluja simplificà la desfilada al màxim i es trobaren a faltar les carrosses ben enllumenades i engalanades que els altres anys feien servir els Reis.

Després d'aturar-se a les dependències de l'ajuntament, els Reis d'Orient varen partir directament cap a l'església de Santa Maria la Major, on a les 20.30 hores i ja a resguard de la pluja tingueren lloc els parlaments i també la tradicional adoració dels tres Reis al Bon Jesús, al qual oferiren encens, or i mirra. Malgrat l'austeritat forçada d'enguany, els més petits no perderen la il·lusió ni les ganes de trobar-se amb els seus regals tan desitjats. Segur que varen ser molts els que anaren a dormir d'hora somiant amb els presents que trobarien avui dematí al peu del tradicional arbre.

El tren de la il·lusió

La pluja no donà treva, però els Reis d'Orient arribaren ahir a Binissalem ben puntuals amb el tren. A l'estació binissalemera, els infants, paraigües en mà i ben abrigats, esperaven Ses Majestats amb els ulls més que oberts i amb la il·lusió de veure Melcior, Gaspar i Baltasar de prop. Saludant i repartint caramels, els tres Reis es passejaren amb carrossa pels carrers de Binissalem, on deixaren regals i una mica de carbó negre per als menuts.

La pluja deslluí l'arribada de la comitiva reial a Sóller

Els Reis Mags d'Orient s'hagueren de refugiar davall els paraigües dels centenars de pares i mares que amb els seus fills els anaren a rebre a mitjan capvespre sobre el moll comercial de Sóller, on arribaren en vaixell. El batle, Josep Ll. Colom, i el regidor de Cultura, Guillem Bernat, els donaren la benvinguda. Això no obstant, una intensa brusca deslluí el desembarcament de la nau reial, encara que això no evità que els Reis rebessin quasi un per un els nombrosos nins i nines que els esperaven per agafar les seves darreres comandes de regals.

Posteriorment, Melcior, Gaspar i Baltasar es desplaçaren, sempre davall paraigües, fins a la propera església de Sant Ramon de Penyafort del Port de Sóller per fer la tradicional adoració.

Després, els tres Reis i tot el seu seguici es traslladaren a Sóller en tramvia, on feren l'adoració al Bon Jesús a l'interior de l'església parroquial de Sant Bartomeu.

Una petita treva meteorològica permeté ja més tard iniciar la Cavalcada pel centre de la ciutat amb la participació de nombroses carrosses i de la banda municipal de música, malgrat que en tot moment la pluja amenaçà l'esdeveniment. Això no impedí que un públic molt nombrós assistís a la desfilada que va fer diverses voltes pel centre i acabà a l'atri de les cases de la Vila. Abans, els Reis també visitaren la gent gran del poble a la residència Bell Entorn, on els lliuraren alguns presents.

Montuïri

La pluja espentà Ses Majestats, que preferiren visitar la vila dins un cotxe cedit per l'Ajuntament en aquesta ocasió. Així i tot, els regals arribaren sense retard i ben eixuts: la màgia dels d'Orient és molt àmplia. Dins l'església parroquial els esperaven centenars d'infants amb la il·lusió a vessar. Allà, Melcior, Gaspar i Baltasar, acompanyats dels patges, començaren a repartir els presents: cotxes, pepes, videojocs, bicicletes i alguna grapada de carbó.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris