nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

Sitges, sota la mirada de Guillem Dols

El dibuixant mallorquí fa un retrat del festival de cinema fantàstic, que s'inaugura dijous

El Festival internacional de cinema fantàstic de Catalunya, que tindrà lloc de l'1 al 12 d'octubre a Sitges, enguany té com a protagonista el 30è aniversari d'Alien. Això ha fet que el dibuixant mallorquí Guillem Dols (Palma, 1982), que esdevé aquests dies una espècie de cronista gràfic del festival, ja s'hagi hagut d'empescar quina serà la seva versió de la bèstia creada per Ridley Scott l'any 1979. "La d'Alien ja fa dies que la tinc dibuixada", reconeix Dols, que l'any passat ja hagué de fer el mateix amb el personatge de King Kong, del qual se celebrava el 75è aniversari. Durant els dies que té lloc el Festival de Sitges surt al carrer un periòdic especial que repassa tot allò que hi succeeix. Des de fa dos anys, Dols n'és l'encarregat de fer la tira còmica. "Tot va començar fa tres anys, tenia amics que feien feina al festival i em varen demanar que els enviàs una prova".

D'aquesta manera, ja l'any passat, Dols procedir a pintar per al festival, i enguany en repeteix l'experiència. "El cine de terror és un gènere que a mi sempre m'ha agradat i, per tant, és molt agraït de poder fer acudits amb ell", afegeix. Des de la seva perspectiva, Dols ens destaca alguns dels plats forts del festival de Sitges. "Ressaltaria una pel·lícula que ha fet el fill de David Bowie, Moon, i dos films més que ja havien anat al Festival de Canes: Kinatay i Thirst". Guillem Dols, que va guanyar el premi Art Jove de còmic l'any 2008, ha treballat, entre d'altres, com a guionista per a diferents programes del Terrat i actualment és al programa de ràdio titulat La Competència, que surt els migdies a l'emissora catalana RAC1.

El festival de cine fantàstic i de terror de Sitges arriba enguany a la XLII edició i mostra més de 300 produccions, amb un ampli ventall de propostes i gèneres. Més enllà del ja esmentat homenatge a Alien, enguany s'entregarà el premi Honorífic als actors Malcom Mcdowell -de La Naranja Mecànica- i Viggo Mortensen -The Road. Sitges obrirà les portes dijous amb la projecció, tot i que es troba fora de concurs, de REC 2, obra de Jaume Balagueró i Paco Plaza.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris