cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El més clàssic d'Al-Mayurqa, recollit en un doble projecte

El teatre Principal acollirà demà a les 21 hores el concert Al-Mayurqa Clàssic

La combinació de la música clàssica i dels sons d'instruments tradicionals d'Al-Mayurqa Clàssic ompliran demà el teatre Principal. El darrer projecte del desaparegut líder d'Al-Mayurqa, Toni Roig, arriba al Principal amb l'acompanyament de l'Orquestra Ars Musicae. "Es tracta d'una obra ambiciosa, que miracap amunt, però toca amb els peus a terra", explicà el director musical, Miquel Brunet. En aquesta cita musical, es presentarà un DVD amb imatges de l'estrena del 18 de gener de 2008 al Conservatori Superior de Música de Palma i les opinions de l'obra de diferents personalitats de l'àmbit cultural. A més, el projecte disposa de l'enregistrament de les peces musicals en un disc recopilatori.

"Al Mayurqa-Clàssic té el compromís ideal i musical de Toni Roig i comportava una fita molt important per a ell", afegí el director musical. Tot i la participació d'un cor musical, l'obra no és "elitista", sinó que cerca "el contacte amb la gent i amb el poble". "Hem gaudit amb la música però ha estat difícil, perquè Toni no hi ha estat", sentencià Miquel Brunet. El projecte inclou peces composades pel mateix Toni Roig. "No es tracta d'una sèrie de temes i la suma d'una orquestra, sinó que tot està pensat i reelaborat", subratllà el músic Manel Martorell.

A més, Martorell definí Al-Mayurqa Clàssic com "una obra en si" en la qual hi ha "un diàleg entre la música d'instruments tradicionals com la xeremia i el flabiol i l'orquestra de cambra a la vegada". De tots els temes destaca Suite Mayurqa, que integra distintes composicions com Mediterrani, Pragmatisme, Andalusí i Hivern maragda. El concert gratuït tindrà lloc demà a les 21.00 hores al teatre Principal de Palma. Les invitacions per assistir-hi poden recollir-se a les taquilles de l'espai teatral.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris