muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

La Simfònica obre la temporada

La Fundació Pública Balears per la Música presentà ahir el programa que inclou 14 concerts. El debat sobre el pressupost de l'entitat s'ajornà fins al mes que ve

L'Orquestra Simfònica de Balears, Ciutat de Palma, ja té llest el programa de la temporada 2009-10 amb la novetat d'una major presència arreu de Mallorca i també a l'exterior. La Fundació Pública Balears per la Música presentà ahir el contingut de la campanya preparada pel nou director Salvador Brotons, que inclourà 14 concerts, en els quals els compositors illencs tendran presència a cada actuació "com a símbol d'identitat", explicà el mestre català. A banda dels concerts de temporada, la Simfònica té previst un intens calendari d'actuacions que recorreran Eivissa, Menorca, Alemanya, Viena i Catalunya. A més, l'orquestra traslladarà alguns dels seus concerts d'abonament als escenaris de la Part Forana. "L'endemà de concert a l'Auditòrium, el grup actuarà a diferents auditoris i teatres d'arreu de l'Illa. El primer serà a Sa Màniga", aclarí el gerent de la Fundació, Gori Marcús.
El primer recital serà dijous 15 d'octubre a les 20.30 hores amb la interpretació de peces de Mas Porcel, Chausson i Ravel, a més de "la interpretació de dos solistes d'excepció: els germans israelians Nitai i Hillel Zori", afegí el director Brotons.

Durant la reunió d'ahir dels membres de la fundació, en la qual el conseller Bartomeu Llinàs s'hi estrenà com a president, s'apartà de l'ordre del dia el debat sobre els pressuposts de la Simfònica. "Una qüestió que el conseller ha demanat que s'estudiï amb més calma i que es tractarà el mes que ve", explicà el director general de Cultura, Pere Joan Martorell. El pressupost actual de l'orquestra és de poc més de sis millons i que, arran de les retallades pressupostàries causades per la crisi podria veure's escurçat. Cal recordar que la Fundació arrossega encara un deute històric que s'ha anat sufragant però que és de 700.000 euros.

Pel que fa a les actuacions fora del programa d'abonament, destaca el concert del XXè aniversari de l'orquestra dia 30 de setembre a l'Auditòrium, amb el mateix repertori del dia de l'estrena el 1989 i dirigit pel mestre Luis Remartínez, director fundador. Així mateix, l'orquestra continuarà amb els tradicionals concerts de Cambra que enguany s'incrementen fins a 35 i col·laborarà amb les produccions d'òpera del teatre Principal, la temporada de ballet i la fundació ACA. Destacarà però dins el repartiment la participació de la Simfònica dins els actes per el 100è aniversari de l'arxiduc Lluís Salvador d'Àustria que organitza l'Ajuntament de Palma i que el 7 de maig té previst una actuació a Viena.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris