nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Formentor està llest

José Saramago és el convidat estrella de les Converses Literàries, les quals, tot i voler ser internacionals, es basen en obres escrites en llengua espanyola

Cinc dies després del cessament de Bàrbara Galmés, la Conselleria de Cultura ha fet públic el programa complet d'un dels projectes estrella de l'exconsellera: les Converses de Formentor. Per segon any consecutiu, el Govern organitza la ‘refundada' trobada literària, centrada a establir ponts entre Llatinoamèrica i l'Estat espanyol però relegant a un segon pla la literatura catalana i amb una escassa presència d'obres internacionals. L'excepció serà el premi Nobel portuguès José Saramago, que tancarà les jornades.

A través d'un comunicat, no d'una presentació oficial, Cultura fa públic el contingut d'aquestes reunions, que es duran a terme entre el 25 i el 27 de setembre i que tindran una gran absència, el finat Baltasar Porcel.

El lema escollit per a enguany és "Geografies literàries", amb el qual es pretén donar a conèixer l'espai de producció de les històries i dels seus escriptors. Ara bé, es preveu que la tasca se centri principalment en la literatura castellana, d'on es nodreixen la majoria de convidats. Entre aquests figuren els escriptors Santiago Roncagliolo, Juan Goytisolo, Julia Uceda, Patricio Pron, Alberto Manguel i José Carlos Llop; i els editors i agents literaris Jacobo Siruela, Pilar Reyes i Luis Solano.

Pel que fa a la literatura catalana, hi participaran Guillem Frontera, Ponç Pons, Llucia Ramis, Sebastià Perelló i Jaume C. Pons Alorda, entre d'altres. Tot i això, no hi haurà cap escriptor del Principat en llengua catalana.

Les Converses consistiran en quatre taules rodones i dues tertúlies literàries, que es complemetaran amb un homenatge a Baltasar Porcel. També destaca l'entrevista que l'editor Emili Manzano realitzarà al periodista suec i amic d'Stieg Larsson Kurdo Baksi, que parlarà sobre la intrahistòria de Millenium.

Al marge quedarà la reinstauració dels premis Formentor, que volia realitzar un grup d'empresaris liderats pel Grup Barceló i que ha quedat, de moment, en una cortina fum.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris