algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Sense consorci

Cineastes i productors reclamen de nou la creació de l'ens

La paralització, almenys temporal, del Consorci de l'Audiovisual i el Cinema preocupa més que mai la indústria cinematogràfica de les Illes. Amb l'entrada del nou conseller d'Educació i Cultura, Bartomeu Llinàs, les associacions de cineastes i productors reclamen al Govern que reprengui "amb urgència" els treballs per a la creació d'aquest ens "que no suposarà més despesa de la que fins ara s'atorgava". Així ho reclamaren ahir els presidents de l'Associació de cineastes, Lluís Ortas, i el seu homòleg de l'Associació de productors audiovisuals, Jaume Bordoy, arran de la seva "sorpresa" després que el passat 28 d'agost no s'aprovàs el projecte en el consell de Govern.

"Fa més d'un any que treballam en el consorci i ara, molt estranyament, i sense donar-nos cap explicació, es tanca", es lamentà Bordoy, qui demanà a Llinàs que "en torni a agafar les regnes". Per la seva banda, Ortas explicà que les Balears són una de les poques comunitats de l'Estat que no tenen una política audiovisual concreta i les ajudes que hi ha no segueixen cap línia unificada. "El consorci no és un projecte de ciència-ficció. No tenim filmoteca ni unes ajudes públiques regulades que promocionin el cinema", afegí.

La supervivència o no de la Film Comission és un altre dels aspectes que preocupa cineastes i productors ja que, durant tot aquest any, ha paralitzat la seva activitat en pro del consorci. Si no es crea la Film Comission tampoc no s'engegarà de nou. "Tots els polítics manifesten el seu interès per promoure la indústria cultural, però en realitat sempre rodola d'un costat a l'altre. Qualsevol producció que es faci aquí deixa més doblers a aquesta terra del que gasta la Film Comission en un any", va aventurar Bordoy. Pel que fa a les ajudes estatals al sector illenc, Ortas assegurà que "es perdran" si el Govern no s'implica. "El mateix que la inversió de l'Institut de la cinematografia que l'any 2009 destinà 11 milions d'euros a produccions fetes en llengües oficials diferents al castellà, de les quals les Balears sols han rebut 27.000 euros".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris