muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Palma, aparador artístic

La Nit de l'Art d'enguany mira cap al cel a l'espera d'una treva meteorològica. Galeries i centres públics arranjaven ahir les seves estances per acollir la vetlada més plàstica de l'any en la qual milers de persones recorreran els 25 espais expositius. El Casal Solleric donarà el tret de sortida a les 20 hores

38998

El Casal Solleric donarà el tret de sortida a les 20 hores. Jaume Morey 

Clemència meteorològica per a la cita més important de la ciutat amb l'art. Això és el que esperen la majoria de galeristes per avui vespre. Fa dies que artistes i centres expositius endrecen obres i estances per acollir de la XIII Nit de l'Art, que enguany es presenta amb un recorregut per vint-i-cinc espais i amb la participació, per segon any consecutiu, d'una galeria menorquina. Com mana la tradició, el tret de sortida (oficiós) el donarà el Casal Solleric a les 20 hores. Mitja hora abans, l'espai de la Misericòrdia obrirà les portes amb la proposta jove de les Noves presències i les expressions plàstiques vingudes de les diferents contrades de Mallorca: Art Forana. Tanmateix, en realitat, les vertaderes protagonistes de la jornada són les galeries que, any rere any, presenten per a aquesta data les propostes més innovadores. Pintura, fotografia, escultura, instal·lacions i més d'una performance no inclosa dins el programa oficial amenitzaran la nit en la qual, encara que només sigui un cop a l'any, l'art pren el carrer.

El Casal Solleric és sempre un dels indrets més concorreguts, arran de la seva proposta variada. Amparo Sard serà enguany una de les grans protagonistes amb Impàs, un camí sense retorn de la seva obra que transcorre entre el 2004 i el 2009. La planta noble del centre acull un esbós del treball de l'artista durant aquests quatre anys, en forma de dibuix, escultura en paper i videoinstal·lacions. Mentrestant, la planta baixa del casal tindrà un convidat d'excepció: Big John Buscema. Més de dos-cents dibuixos del finat artista repassaran tota una vida dedicada al còmic que engendrà en vinyetes personatges com els quatre fantàstics, Conan i Tor. "Una exposició que intenta abastar tot un oceà", explicà Florentino Pérez, comissari de la mostra Historietes i dibuixos (1927-2002).
La fotografia ocuparà la primera planta del Solleric amb el darrer premi PhotoEspaña, Malick Sidibé, que, sense adonar-se'n, féu un autèntic repàs antropològic de la societat de Mali a través dels seus retrats. Per acabar, l'Espai Quatre tindrà també una convidada d'excepció, la premi Arts Plàstiques 2008, Esther Ferrer, que amb l'obra minimalista portarà fins a Palma La parte de los ángeles.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris