muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Internacionalització cultural

L'Institut Ramon Llull convida a quatre cites de Mallorca programadors i crítics per donar-los a conèixer la nostra oferta artística, musical i teatral

La Nit de l'Art, el Jazz Voyeur Festival i les fires de Teatre de Manacor i Vilafranca són alguns dels nostres màxims exponents artístics i escènics. En aquestes cites, ben consolidades en el calendari cultural mallorquí, s'hi citen el millor de l'art, la música i el teatre illencs. Una oferta digna de donar a conèixer arreu del món. Com que aquests actes no són traslladables, l'Institut Ramon Llull (IRL) ha convidat programadors i crítics del panorama nacional i internacional perquè gaudeixin d'aquests encontres amb l'objectiu de promoure la cultura balear a l'àmbit internacional. "La iniciativa va sortir de l'Institut, però foren els organitzadors d'aquests festivals qui assenyalaren els professionals que calia convidar", apuntà la directora adjunta de l'IRL de Balears, Fany Tur.

Perquè el viatge d'aquests professionals sigui més profitós per a ambdues bandes, l'organització dels diferents esdeveniments artístics que els acollirà ha planejat trobades entre experts, membres de l'IRL i professionals locals. Malgrat que aquesta iniciativa ja existia fa anys, és la primera vegada que una institució pública subvenciona les despeses de viatge i estada. "Aquestes activitats, amb tant d'èxit de públic, vénen de la iniciativa privada i cal aconseguir un suport per part de l'Administració com a reconeixement de la nostra feina", assegurà Eva Shakouri, galerista de La Caja Blanca i portaveu de l'organització de la Nit de l'Art.

El primer encontre del calendari, amb presència d'experts d'arreu, és la Fira de teatre de Manacor, que té lloc del 18 al 27 de setembre. A la cita i per part de l'IRL, hi seran presents els directors de Feten (Gijón), de la Fira de teatre de Castella-Lleó, de la Fira internacional de teatre d'Aragó i de la Fira de teatre de Sant Sebastià.
Del 24 al 27 de setembre tindrà lloc el Jazz Voyeur Festival, que com a novetat d'enguany inclou una nit dedicada a la música de Catalunya i Balears. Els programadors del festival Jazz in Sardegna, convidats per l'IRL, podran gaudir de les actuacions dels catalans Marc Ayza i de la banda mallorquina Big Yuyu, entre d'altres.

Nit d'art

Qui passa per la Nit de l'Art recorda sempre d'aquesta gran festa artística. Això és el que pretenen els organitzadors de la cita convidant-hi investigadors i crítics londinencs com Penelope Marcus, Paul Levy, George Stolz, Adam Knights i Shiri Shalmy. A més de l'oferta artística de la mateixa nit del 17 de setembre, s'han preparat diverses trobades amb galeristes, artistes i d'altres professionals del sector emmarcades en el programa Meet the people who make the Nit de l'Art per a aquests convidats de luxe. L'IRL també ha volgut col·laborar amb la iniciativa de projecció exterior amb la VIII Fira de teatre infantil i juvenil de Vilafranca. La cita escènica, que es durà a terme del 6 al 12 d'octubre, tindrà entre els seus convidats representants de Feten (Gijón), Teatralia (Madrid), Magiclown (Galícia), Segni d'Infanzia (Itàlia) i Festival Au Bonheur del Mômes (França).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris