algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Globalitzats al voltant de Larsson

L'editora sueca Norstedts ha venut els drets de la trilogia Millenium a 40 països. La saga creada per Stieg Larsson ha batut tots els rècords i ja se n'han comprat 15 milions de llibres, 300.000 dels quals en català

La saga de Millenium ha estat la revolta lectora d'aquest estiu. Els homes que no estimaven les dones, el primer volum de Larsson, ja despuntà en la Setmana del Llibre en català i es consolidà per Sant Jordi com un dels més venuts. Dos mesos després de la sortida al carrer de la tercera entrega, sembla que les investigacions i aventures de Lisbeth Salander i Mikael Blomkvist han calat de ple entre els mallorquins. Ara bé, el fenomen de Larsson no arrasa sols a les nostres contrades. Segons l'editorial sueca Norstedts, "se n'han comprat 15 milions d'exemplars als 40 països d'arreu del món als quals n'hem venut els drets", assegurà la responsable dels drets de l'editorial, Magdalena Heldlund. Norstedts marca Suècia, França i l'Estat espanyol com els principals indrets on Millenium s'ha venut amb més força.

El baròmetre editorial dels Top Five deixa clara la gran acollida del llibre d'Stieg Larsson a l'Estat. Els tres llibres se situen al capdamunt de la llista i, segons Pilar Lucas, de l'editorial Destino, "ha suposat una revolució només comparable al fenomen de Harry Potter. El primer llibre de la saga es troba en la dessetena reedició, mentre que del tercer lliurament ja n'hem fet cinc". "Allò important és que l'èxit de Millenium ha arribat a totes les capes socials", afegí. Pel que fa a la traducció en català, també editada per Destino, ha estat tot un èxit. Amb dades del mes de juliol, se n'havien venut 300.000 exemplars: 125 mil del primer volum, Els homes que no estimaven les dones; 100.000 de la segona part, La noia que somiava amb un llumí i un bidó de benzina; i 75.000 exemplars de la darrera aparició, La reina al palau dels corrents d'aire, que va sortir a la venda el juny.

Pel que fa al rànquing europeu, els llibres del finat Stieg Larsson són en el Top Five d'Alemanya (en cinquena posició), Suïssa i fins al mes passat també destacaven a França, on han estat superats pel còmic de Naruto. D'altra banda, als Estats Units, segons assegurava dijous el New York Times, The girl with the dragon tattoo (aquí Els homes que no estimaven les dones) és en la tercera posició de la llista de llibres més venuts en l'apartat de ficció. Per part seva, els portuguesos i austríacs es decanten pels vampirs d'Stephanie Meyer i els italians (que també han acollit bé Larsson) tenen al capdamunt de la llista Io sono Dio de Giorgio Faletti.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris