algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Tres mesos d'actes al País Valencià

Música, teatre, dansa, art i literatura irrompen fins al desembre al Centre de Cultura Contemporània Octubre

A partir de dia 7 d'octubre, les Illes Balears tindran el seu espai particular a València. Com va avançar dBalears, la música de Miquela Lladó encetarà dos mesos d'actes culturals amb denominació d'origen balear a l'Octubre CCC. El concert acompanyarà una inauguració oficial de l'espai, que donarà el sus a les activitats d'aquest racó illenc a València. El programa, que ja està tancat fins al desembre, és ple de teatre, literatura, música i art. Des del punt de vista escènic, el centre IB a l'Octubre acollirà les presentacions dels darrers números de la col·lecció Paraula de Dramaturg acompanyades per una lectura dramatitzada per part de dos actors de La Clota. A més, el grup mallorquí interpretarà Assajant Albertí, un muntatge fet en record de l'il·lustrat menorquí per celebrar el 150è aniversari de la seva mort. La dansa poètica també tindrà lloc en aquest indret. Mariantònia Oliver viatjarà al País Valencià al novembre amb La paraula i els peus nus, un espectacle que mostra un procés creatiu alimentat amb textos poètics dels nostres autors.

A part d'això, hi haurà literatura. Damià Pons i Josep Lluís Aguiló amb Paraula de Poeta, el llibre 2 amics de 20 anys (Espriu i Rosselló-Pòrcel) de Xavier Abraham, amb la presència de l'autor i de Jaume Pérez Montaner, i una taula rodona sobre l'obra de Baltasar Porcel en són les propostes programades per als dos darrers mesos de l'any. Pel que fa a la música, els sons illencs aterraran a València amb els eivissencs Projecte Mut, que protagonitzaran un concert al centre Ovidi Montllor d'Alcoi amb motiu de la celebració dels premis Jaume I de la localitat. Daltra banda, l'auditori de Canet Berenguer i el mateix centre Ovidi Montllor acolliran dues actuacions de la banda mallorquina Oliva Trencada. Finalment, els Tiu també duran la seva música a la terra dels tarongers, tot jugant a fer música i cançons de somnis i de gastronomia lligant la tradició i els costums amb la modernitat.
L'art és l'altre component que el Govern afegeix a aquest programa escènic per a l'espai IB a l'Octubre CCC fins al desembre. Els visitants podran gaudir de les imatges d'Espriu i Porcel a la mostra 2 amics de 20 anys i de les obres de Camí de Llenaire, de Joan Bennàssar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris