nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Vinils per alegrar la crisi

La Fira internacional del disc a Mallorca arrencà ahir la desena edició. Prop de 100 estands i 22 actuacions ompliran el velòdrom del Palma Arena. Durant tot el cap de setmana, s'hi espera l'assistència de 12.000 melòmans

Discos només per a col·leccionistes, pòsters de Michael Jackson, vinils a un euro i passadissos sense aglomeracions. D'aquesta manera arrencava ahir capvespre la Fira internacional del disc a Mallorca. La desena edició de la cita més esperada pels col·leccionistes tancarà demà les portes del Palma Arena amb l'actuació principal dels britànics The Godfathers.

"Sempre he vingut a la fira i enguany cerc música rock dels anys vuitanta. Altres vegades no mirava el preu, però amb la crisi he hagut de fixar-me un pressupost", comentà Tolo Bonnín. Amb la crisi actual, els visitants remenen més que de costum per trobar el millor preu. "He comprat un vinil d'un euro de Van Halen, perquè m'agradava la portada i també pel preu", explicà Carlos, que hi repetia expèriencia per segon any.

Entre el centenar d'estands instal·lats al velòdrom es podien comprar productes de tota casta. Discos, vinils, camisetes, pòsters i xapes aptes només per a autèntics melòmans. Des de la paradeta de La Bomba d'Oviedo, comentaren que han portat còmics i música negra, ja que "funciona molt bé" entre els aficionats mallorquins.

La paradeta del català Xavier Novell, de Discos Rodons, destacà la venda de pòsters i de banderes de Michael Jackson. "Quan un cantant es mor, sempre se'n demana més material", assegurà Novell.

Des d'Art of Music d'Alemanya, es mostraven "molt contents" per la seva presència a la fira, perquè es tractava del primer pic que venien a l'Illa. "Hem duit sobretot vinils i discs de rock i de pop", digueren els alemanys.

Tot i això, l'enginy dels expositors s'ha adaptat als temps de crisi econòmica. Cartells indicant el cinquanta per cent de reducció en el preu o ofertes a un euro en són una mostra. "El món de la música ja vivia la crisi molt abans de l'actual. Malgrat tot, esperarem que el cap de setmana sigui més fort", opinaren des de l'estand de La Esquina de Madrid.Els visitants, que anaren omplint el recinte a mesura que arribava el vespre, gaudiren d'un horabaixa d'allò més musical.

Mostres

Una altra de les ofertes de la fira fou l'exposició de dues mostres. L'illa de les estrelles oferí 38 fotografies de Torrelló, fetes als artistes que visitaren Mallorca durant la dècada dels seixanta. La segona exposició és una retrospectiva en forma d'homenatge a les edicions del Selva Rock que es dugueren a terme entre els seixanta i els setanta i que enguany es tornà a celebrar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris