nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Reestrena de Brotons a la Simfònica

El músic i compositor català dirigirà el cor musical, que interpreta avui el concert a l'aire lliure a la plaça Major

Després de vuit anys, el músic i compositor Salvador Brotons torna a agafar la batuta de l'Orquestra Simfònica de Balears "Ciutat de Palma". Brotons ja la dirigí entre 1997 i 2001. Ara, inicia el projecte "amb un conjunt musical molt millorat i molt nodrit", assegurà el músic. Per fer un tast d'allò que serà la nova temporada, avui a les 21 hores la plaça Major de Palma es convertirà en l'escenari del primer concert de la Simfònica. "Serà un concert a l'aire lliure, especial i amb música naïf i elements espectaculars", comentà Brotons.

Sense arribar a una hora de durada, la cita musical tindrà un programa de tres obres "completament diferents".
Els sons d'El castell d'iràs i no tornaràs, del músic Jaume Mas Porcel, obriran el repertori "amb influències franceses, mallorquines i també de Chopin". Després, s'hi podrà escoltar la "música urbana" d'Un americà a París, de George Gershwin. Per acabar, Txaikovski hi servirà el plat final: Francesca da Rimini, op. 32. El director de la Simfònica afirmà que es tracta d'una de les peces més reconegudes de l'artista rus. Brotons afegí, a més, que "la música seleccionada arriba veritablement al cor" i que aquest esdeveniment és un "concert per a tots els públics".

Projectes

A part del recital al carrer que pretén acostar l'orquestra a la ciutadania, la Simfònica durà endavant la gravació de dos discos d'autors mallorquins. El primer, que s'enregistrarà la propera setmana, recull la música de Jaume Mas Porcel. De fet, enguany es compleix el centenari del naixement del mallorquí. El segon disc previst fa referència a l'obra de la cantant palmesana Maria del Mar Bonet. No obstant això, Brotons també vol que la Simfònica actuï pels pobles de Mallorca. "És important crear un pla de concerts fora de la capital", va sentenciar el director. A més a més, també intentarà fer una ruta fora de l'Illa, però tenint en compte els temps de crisi actual.

El músic català precisà que vol recuperar i difondre la música menys coneguda dels "nostres autors". Per aquest motiu, la Simfònica interpretarà peces que no s'han tocat des de fa cinc anys o que fins i tot mai no han sonat a Mallorca. Brotons ressaltà la "nova energia i els nous repertoris" de l'Orquestra Simfònica de Balears "Ciutat de Palma", que començarà la nova temporada el proper dia 15 d'octubre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris