lluvia ligera
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Arriba el torn dels artistes més joves

La Conselleria d'Esports i Joventut negocia amb l'Ajuntament de Palma un espai dedicat a l'art, en què s'exposarien obres i que també inclouria racons per fer-hi noves creacions

110572

Avui capvespre a les Voltes de Palma es coneixeran els guanyadors.

ALEJANDRO SEPULVEDA

L'art més jove omple de nou l'espai de les Voltes. A partir d'avui i fins al proper 1 de novembre, s'hi exposaran les obres finalistes del concurs Art Jove, creades pels participants, d'entre 16 i 30 anys. Avui capvespre, es coneixeran els guanyadors de les modalitats creatives, que es concentren en grafit, còmic, disseny gràfic i disseny de moda i complements. La mostra de grafit es realitzarà gairebé en directe, ja que els artistes d'aquesta categoria comencen les creacions avui dematí. A més, una passarel·la serà l'escenari per veure les obres de disseny. "La filosofia del certamen és ajudar els joves artistes a convertir-se en professionals reconeguts", afirmà el conseller d'Esports i Joventut, Mateu Cañellas.

Així mateix, comentà que, tot i la crisi econòmica, "la programació va en augment, encara que hi hagi menys recursos". Per part seva, el director general de Joventut, Joan Artigues, explicà que la majoria de modalitats són bianuals tant per aprofitar recursos com perquè així hi ha un major nombre d'inscrits. Art Jove també vol promocionar l'intercanvi d'obres entre els guanyadors. Per aquest motiu, enguany s'exposarà Lugares intermedios, del premiat a la Mostra jove d'arts plàstiques de la Rioja, Rafael Lafuente. A part de les categories principals, Art Jove inclou el certamen de fotografia CooperArt, que pretén sensibilitzar la població sobre problemes en matèria de polítiques de cooperació.

El conseller Cañellas avançà que s'està treballant per dur endavant un nou projecte dedicat a l'art. Es tracta d'un espai amb una funció doble: un lloc en què es puguin exposar obres d'art que, a la vegada, inclogui racons per a la realització de noves creacions. De tota manera, es trobaria encara en "fase de negociació" entre la Conselleria d'Esports i Joventut i l'Ajuntament de Palma. "Es tractaria de la inversió pressupostària més alta d'aquest departament destinada a la joventut d'enguany", afegí Cañellas.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris