nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Campos, epicentre de més de vuitanta pel·lícules

Fa més de trenta anys que Gabriel Mayans porta l'afició pel món cinematogràfic al seu poble. En aquest temps ha mostrat 85 llargmetratges

110374

El cineasta congrega cada estiu els campaners per veure el seu projecte.

C. Tugores

La curolla li ve d'enfora i, a poc a poc, s'ha anat convertint en una realitat. Fa més de trenta anys que Gabriel Mayans és un aficionat del món del cinema i aquesta fal·lera el féu executar les pel·lícules pròpies al seu poble natal, Campos. "Jo crec que tota la vida m'han agradat les imatges. Abans em dedicava a la fotografia, però després vaig suposar que les imatges en moviment eren millors i aportaven molta més informació al receptor", explicà Mayans. El campaner, de formació autodidacta, ha duit a terme un total de 85 llargmetratges durant tots aquests anys. Des dels seus inicis cinematogràfics sempre ha utilitzat el Súper 8 en les gravacions, un format de pel·lícula que és una evolució del format Doble 8 i que permet que el film guanyi més amplitud. Aquest mètode, però, caigué en desús amb l'arribada dels nous sistemes d'enregistrament d'imatges sobre cinta magnètica. "Vaig començar a treballar amb aquest format i ja no he canviat. De fet, a hores d'ara em costa molt trobar aquest material i l'he de comprar a altres països", comentà el cineasta.

Amb l'entrada del sistema de vídeo, Biel Mayans deixà de presentar-se als concursos per a aficionats i tampoc no mostrava les seves creacions al públic. Ara bé, fa 27 anys rebé una proposta de Sa Nostra per mostrar durant la setmana de les festes un dels seus llargmetratges i això ha fet fins ara. "Sempre havíem fet aquestes projeccions al pati de ca nostra, però enguany no ha pogut ser i ho hem fet al pati del claustre", indicà el mateix Mayans. "A més a més, si m'ho demanen, també les duc a altres llocs", hi afegí. Generalment les seves pel·lícules estan basades en obres d'autors mallorquins. És el cas del darrer film, que està basat en la novel·la Sara i Jeremies de Sebastià Alzamora. El llargmetratge narra la història d'un matrimoni que viu una sèrie d'aventures durant el temps de la Guerra Civil a Mallorca. "Vaig llegir el llibre i vaig pensar que es prestava al cinema i que podia ser un tema interessant", remarcà Mayans. El poble de Campos i les rodalies són els que protagonitzen les seves creacions i l'ajuden a poder dur a terme els projectes. "Ja els conec des de fa molts anys i sempre em donen un gran suport", assegurà. Mayans, que ara té 78 anys, encara no ha deixat de banda els treballs cinematogràfics i l'afluència de públic que hi ha en les projeccions demostra l'afició de la seva gent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris