muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Poca pintura ràpida

Cort fracassa en el relleu de la Trobada Internacional de Pintors. Al certamen de l'Ajuntament només hi han participat 29 artistes. El 2008, la cita n'aplegà 131

El que es preveia que seria un dia carregat de pintors al carrer fou de tot manco això. Amb les Trobades Internacionals de Pintors organitzades per l'Associació de Belles Arts de Balears (Adeba) com a referent, uns encontres que l'any passat aplegaren en una sola cita 131 artistes, la cosa pintava força bé per a Cort, disposat a agafar-ne el relleu des de la seva regidoria de Dinamització Ciutadana. Poc podia imaginar Eberhard Grosske, regidor d'aquesta àrea, que el seu poder de convocatòria seria tan feble. Vint-i-nou foren els artistes que participaren ahir en la primera Trobada de pintura ràpida de Palma. Primera i, amb aquest fracàs, potser darrera.

No és gratuït el fet de comparar aquest certamen amb la Trobada de pintors d'Adeba, ja que, com anunciava Cort, la iniciativa "pretén recollir i reconèixer la feina encetada pel Sr. Joan Garcia Orell, de l'Adeba, promotor de les quatre Trobades Internacionals de Pintors que s'han duit a terme aquests darrers anys".

Cort també emprà les paraules "amb l'objectiu d'estimular la creació artística de pintura" per anunciar la nova convocatòria. Doncs val a dir que la capacitat d'estímul de l'Ajuntament ha estat ben poca en aquest cas.

Els ànims entre els participants eren palesos i, des de bon matí, els pocs artistes concursants plantaren el cavallet al Born, a l'Hort del Rei i a Dalt Murada, les tres zones establertes pel concurs com a escenaris. El regidor mateix combatia la calor passejant entre els participants amb alguns refrigeris per fer-los més agradable la tasca artística. Cal dir que en la darrera trobada de pintors organitzada per Adeba hi hagué ballades populars i servei de càtering.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pepa, fa mes de 11 anys
Fora aquest govern !!! i el d'Espanya , son inutils i son incapaçps de gestionar res, Des de que governen tot va malament.....
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris