muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Joan Riera Ferrari i les roques de Llevant

L'artista inaugura avui una mostra a la galeria Marimon de Can Picafort. El manacorí fa una acostament directe al “dramatisme” del paisatge

Ara, fa més de vint anys que Joan Riera Ferrari va quedar fascinat per les formacions rocoses i, actualment, continuen sent les protagonistes absolutes de les seves obres. L'artista manacorí inaugura avui a la galeria Marimon de Can Picafort una exposició d'obra recent en la qual realitza "una aproximació més directa a la roca, que s'ha convertit en el meu leitmotiv", explica. Al llarg de la trentena de llenços que presenta el manacorí Riera Ferrari, s'oblida del paisatge per centrar-se gairebé exclusivament en la pedra, només acompanyada per la mar, que li atorga "el dramatisme propi de les roques de Mallorca, que han patit tot tipus de tempestes i adversitats meteorològiques". No hi manca l'eròtica, amb "formes que duen a allò fàl·lic i també a allò femení".

En aquesta sèrie, amb peces de mitjà i de gran format, el pintor indaga en la textura i en el color, i hi incorpora tonalitats verdes i blaves que no emprava des de feia temps. Aquesta sèrie sorgeix d'itineraris matinals en barca per la zona del Llevant mallorquí, "allà on la pedra té una connotació diferent a la de la serra de Tramuntana", font d'inspiració anterior pel creador. Entre Capdepera i ses Salines "les roques són pràcticament blanques", la qual cosa du Riera Ferrari a continuar renovant la "poètica de pintar", mirant des de les aigües el litoral de la nostra illa. La mostra obre les portes avui a les 20.00 hores i estarà oberta fins al 30 de setembre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris