muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Del moviment a la línia

La galeria Vanrell inaugura Geometria de l'espai aplicada a la figura humana, una exposició del pintor Toni Jordi

110398

Toni Jordi a la galeria Vanrell.

Ferran Aguiló(Joan Torres)

La línia recta marca l'obra més recent de Toni Jordi (Palma, 1947). Mostra d'això són les 14 peces que donen vida a Geometria de l'espai aplicada a la figura humana, una exposició que la galeria Vanrell inaugura avui a les 20.00 hores i que estarà oberta fins al proper dia 14 de setembre. Els centenars de línies que es creuen als seus quadres parteixen d'un acurat dibuix sobre una figura en moviment. "El dibuix té per mi una importància cabdal", assegurà Jordi. Així, la primera cosa que ha fet l'artista abans d'enfrontar-se al llenç en blanc d'aquesta sèrie és dibuixar un cos humà, principalment en una postura de ball.

"Una vegada fet el dibuix, marc els 14 punts més importants del cos humà, els ubicats en les articulacions, i els plasm al llenç", afegí. Jordi combina en aquesta mostra dos tipus d'obra: aquella en la qual els punts s'uneixen mitjançant línies i les que empren el punt com a vèrtex d'una figura triangular. Així doncs, amb les peces davant, qualsevol definiria les obres dins un corrent abstracte, "però parteixen de bases tan clàssiques com el dibuix d'una figura humana", apuntà l'artista. Pel que fa als colors, a la mostra predominen el vermell i el negre, combinats entre ells però en textures diferents. Les línies que fugen de l'obra, com si volguessin allargar-se cap a l'infinit, són principalment en tinta de color blanc.

Catàleg i evolució

Com a complement de l'exposició, la galeria disposa d'un catàleg de l'artista en el qual figuren imatges de col·leccions anteriors. Jordi va començar pintant retrats i després va continuar amb els paisatges. El catàleg deixa ben palesa l'evolució que ha patit el pintor. "Vaig començar amb els retrats i fou en la meva darrera sèrie quan vaig introduir la línia recta en el paisatge", va apuntar Jordi. La mostra que inaugura avui a la galeria Vanrell segueix la mateixa línia de la darrera, però l'artista canvia el paisatge pel cos humà.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xavier. A., fa mes de 11 anys
Això és art??? jo ho veig més com una pràctica formal del traç pictoric i de dibuix lineal, on es troba la reflexio a l'obra de Jordi? Quin compromis social hi trobau? L'art va més enllà de la pura formalitat cromatica i lineal.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris