nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Capital teatral

Tot és a punt per a la XIV Fira de Manacor, una cita que convertirà la localitat en epicentre de les arts escèniques del 18 al 27 de setembre. Presentarà 30 espectacles durant deu dies

Un any més i malgrat la crisi que assetja arreu, Manacor s'erigeix durant deu dies, del 18 al 27 de setembre, com la capital teatral dels Països Catalans. Tot i les retallades pressupostàries, la Fira serà un altre cop un gran encontre de les arts escèniques. Fidel al seu compromís anual, l'esdeveniment prioritza la qualitat de les propostes i les novetats del mercat escènic. Manacor ho té tot llest per deu dies de teatre amb trenta propostes d'alt nivell.

Quatre sales del Teatre, la torre dels Enagistes, el palau i la plaça de la Bassa de Manacor seran els escenaris on tindran lloc les trenta propostes illenques i foranes, majoritàriament del Principat, per al programa d'enguany.

Una producció dels catalans Focus, Els nois d'història d'Alan Bennet, obrirà la Fira divendres dia 18 a les 21.00 hores. La Fira "és en gran mesura l'eix en què pivota la projecció exterior dels nostres productes teatrals", assegurà el delegat del teatre, Josep Ramon Cerdà. I per mostrar les produccions illenques, Manacor ha triat enguany una desena d'espectacles, principalment mallorquins. D'aquests en destaca Camarada K, un muntatge surrealista sobre Daniil Kharms; Maria?, una reflexió de la pèrdua de la memòria i les relacions familiars; Cel·la 8, un muntatge de TIC Teatre escrit per dos policies locals de Palma; i Ganes de Mus, un text basat en cinc narracions de l'escriptor Antoni Mus.

D'altra banda, un total de 14 són els espectacles que del Principat arribaran a l'escena manacorina. Entre aquests hi destaquen títols com Germana Pau i la infanticida, un monòleg d'Emma Vilarassau; La revolució, de Jordi Casanovas; i Nelly Blue, una obra que complementa els enginys de les T de Teatre i Los Tigres.

Dissabte dia 26, la Fira surt al carrer i ocupa la zona de vianants del centre del municipi. La dansa de Nats Nuts a Slot, els números de circ de Boni i Les flying Brothers faran les delícies de grans i menuts a la fresca.

Manacor també té un espai reservat a propostes més arriscades com la danda-poesia de Mariantònia Oliver a La paraula i els peus nus i la dansa d'Islas, un muntatge de Pasodos Dance Company. Els titelles i els elements mecànics seran un dels ingredients de la Fira de mans del Centre de Titelles de Lleida, amb El somni de l'Espantaocells, i Disset Teatre, amb Vol de Calandria.

Extraescena

Paral·lelament a la Fira es duran a terme unes jornades per a professionals de les arts escèniques. Els dies 24 i 25 els entesos del teatre estan convocats a dues taules rodones en què s'analitzarà la mobilitat de les arts escèniques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris