muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
12°

Jazz, gastronomia i art

Set concerts protagonitzaran les vetlades del festival Jazz Voyeur d'enguany, que es presenta 'tocat' per la crisi i amb moltes activitats paral·leles

Després d'una espera de cinc mesos ja el tenim aquí. El festival Jazz Voyeur aterra a Palma amb menys programació que l'any passat però amb la intenció de difondre "aquest estil entre el públic illenc i, sobretot, entre els joves", explicà ahir el productor del certamen, Roberto Menéndez. La pregonada crisi econòmica ha estat un dels motius pels quals el Festival es redueix i passarà de fer-ser de març a desembre a només quatre mesos d'actuacions: de setembre a desembre. Set concerts, un escenari únic, abonaments per a tot el festival i un programa d'activitats paral·leles als concerts són les principals novetats del Jazz Voyeur d'enguay que, malgrat no tenir un cap de cartell de gran anomenada, "ofereix un programa divers i de qualitat, semblant als festivals de Barcelona, Madrid i Londres", afegeix el productor.

La novetat principal serà l'aposta pel maridatge entre ‘arts' que, com explicà Menéndez, "a més de música ofereix tot un seguit d'activitats paral·leles entre les quals destaquen el cinema i la gastronomia". Enguany totes les actuacions, tret de la darrere, es realitzaran al Conservatori i, en acabar el concert, al restaurant Pepe Pintos es "proposaran quadres gastronòmics amb la seva cuina artística", explicà. El cicle de Cinema & Jazz i l'exposició fotogràfica d'Ulis Fuchs Jazz Visuals música sense fronteres, en seran els altres condiments. La pianista i cantant brasilera Eliane Elias serà l'encarregada d'encentar el Festival el divendres dia 11 d setembre. Elias està considerada com una de les millors intèrprets de la música Jobim i actuarà al Conservatori de Palma a partir de les 20.30 hores per acostar al públic illenc la particular fusió entre jazz i bossa nova. Val a dir que Elisa actuarà també aquests dies en el marc del Festival de Jazz d'Alcúdia.

La segona proposta del cartell d'enguany arriba sota el nom de Nit de Jazz de Catalunya & Mallorca amb la banda Big Yuyu i Marc Ayza com a protagonistes. "A partir d'aquesta edició dedicarem una nit a les propostes jazzístiques de Balears lligades amb altres contrades de l'Estat", aclarí Menéndez. Els sons més clàssics de Terence Blanchard (13 de novembre) són tal vegada l'aposta més forta del festival d'enguany, que enguany inclourà l'actuació del mestre Richard Bona (12 de novembre) i que fusiona els sons de la seva Àfrica nativa amb el jazz americà. Aquesta serà la segona vegada que Bona actua al Jazz Voyeur. Hiromi Uehara és la proposta ‘trencadora' d'aquesta edició per al 6 de novembre.

Amb només trenta anys, la pianista japonesa ha aconseguit un lloc dins el panorama jazzístic contemporani i és l'aposta "del festival destinada a un públic més jove", afegeix el productor. Una altra pianista reconeguda, Diana Schuur, actuarà l'endemà al Conservatori. El Festival Jazz Voyeur clourà el cicle musical el 9 de desembre amb la tradicional actuació de gospel que enguany estarà protagonitzada per Georgia Mass Gospel Choir a l'Auditòrium de Palma. Un programa que presenta la veritat d'estils jazzístics i que, com assegurà el programador, "està fet d'acord amb el temps que estam".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris