nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 20°
17°

Joves, música i cultura

El 15 d'agost, l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans iniciarà els assajos per al seu periple de concerts, que començaran a Prada de Conflent i acabaran al Palau de la Música Catalana

La música i la cultura són el component bàsic de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (OJIPC), que enguany compleix el cinquè aniversari. Amb motiu d'aquesta efemèride, l'Orquestra amplia horitzons i crearà el Cor Jove dels Països Catalans. Aquest serà dirigit per Esteve Narbona i el formaran membres d'entre 18 i 26 anys, encara en procés de selecció. L'objectiu és recuperar i difondre el patrimoni de tot l'àmbit cultural català i amb la llengua com a únic vehicle d'unió. "El fet que els joves parlin dialectes diferents serà un valor afegit per al cor", explicà la presidenta del Fòrum Musicae, Magdalena González, entitat fundadora de l'OJIPC.

D'altra banda, es crearà el Premi de Composició Matilde Salvador, destinat a joves de fins a 35 anys. "El guanyador podrà enregistrar i estrenar la seva obra", comentà González. Una altra activitat que es durà a terme serà l'edició de l'obra editada el 2009 amb motiu de l'Any Mas Porcel, una suite simfònica de l'òpera El castell d'iràs i no i tornaràs de M. Estelrich.

Així mateix, tothom que estigui interessat a veure en directe la feina de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans ho podrà fer en el gran concert al Palau de la Música Catalana, que tindrà lloc l'11 d'abril de 2010, amb la participació del cor jove de l'Orfeó Català i el cor basc Ametza d'Irun. Aquesta actuació tancarà el cicle de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, que començarà a Prada amb el concert de cloenda de la Universitat Catalana d'Estiu el 23 d'agost i continuarà amb el del Palau de Congressos d'Eivissa el 26 d'agost.

La presidenta del Fòrum Musicae, Magdalena González, juntament amb les institucions impulsores del projecte a Balears, presentaren ahir aquestes activitats, que componen la temporada 2009. "Nosaltres no només estam aquí per interpretar la música, sinó que ells també han de facilitar la transmissió cultural donant a conèixer qui som i qui vam ser en un passat", conclogué González.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris