cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
17°

Pol·lèntia, de bat a bat

L'excavació a la ciutat romana de Pol·lèntia marxa a bon ritme. Així ho pogueren comprovar ahir els prop de trenta visitants que participaren en la jornada de portes obertes al jaciment.

La codirectora de l'excavació, Margalida Orfila, féu un recorregut històric per la ciutat i presentà algunes de les troballes més importants de la campanya d'estiu. Una trinxera feta durant els anys trenta per dur el tren fins a Alcúdia (que al final no hi arribà) ha estat la major aportació arqueològica d'enguany. "Fa anys que volíem que es netejàs de la malesa que hi havia. Enguany, la brigada del Consell ho ha fet net i nosaltres hem pogut treballar sobre el terreny", explicà ahir.

En aquesta trinxera, d'unes dimensions de 70 metres de llarg per 20 d'amplada, s'hi dibuixa una part del traçat urbanístic de l'indret. "S'hi veu l'estructura de la ciutat amb una habitació amb un trespol molt bo, habitacions de llars molt grosses de gairebé sis metres o el traçat d'un carrer", apunta Orfila. A més, com ja n'informà dBalears en començar la campanya, aquestes es troben en molt bon estat, cosa que permetrà determinar amb més exactitud alguns dels carrers de Pol·lèntia i definir-ne l'estil urbanístic. "Aquesta és la troballa més expectacular", afegeix.

Així mateix, el grup de trenta persones, entre arqueòlegs i estudiants, que treballen aquest mes al jaciment ha contintuat també les excavacions al fòrum, en una ciutadella que s'hi féu damunt durant el segle VI. Ara s'hi han trobat restes d'enterraments ja molt tardans. El grup també ha intervingut en un pou que ha quedat completament net.

D'altra banda, durant la visita en la jornada de portes obertes, la regidora de Patrimoni d'Alcúdia, Margalida Jaume, anuncià que "l'Ajuntament ja té en marxa dos projectes estrella com són la restauració del casal de Can Domènech, per tal de convertir-lo en seu del Consorci de Pol·lèntia, i el futur Museu de Pol·lèntia, per al qual ja s'ha cedit la parcel·la municipal al Ministeri per un termini de cinc anys", explicà.

Les excavacions continuaran fins al proper divendres, dia 31, quan acabarà la campanya amb la mirada fitada en una nova intervenció.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris