nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín:

Diversitat cultural

Sóller acollí ahir vespre la inauguració de la Mostra internacional folklòrica que durant cinc dies omplirà diversos punts de l'Illa amb els seus balls i tradicions. Enguany hi participen sis formacions

La Vall visqué una vesprada intercultural amb la presentació d'una nova edició de la Mostra internacional folklòrica que finalitzarà dissabte i que omplí la Vall i d'altres punts de l'Illa de música i danses d'una gran diversitat ètnica i cultural. En l'edició d'enguany participen grups de Turquia, Irlanda, Bòsnia, Cuba, València, Mèxic i Mallorca, representada com sempre pel grup amfitrió i impulsor d'aquest clàssic esdeveniment Aires Sollerics.

El ballet folklòric mexicà Cucsur, amb un ampli repertori de danses i música procedent de la Baixa Califòrnia, Durango, Tabasco, Zacatecas, Veracruz, Yucatán, Michoacán, Guerrero, Tamaulipas i Jalisco va substituir en el darrer moment l'agrupació Colombiana que, per segon pic consecutiu, no pogué assistir a Sóller per problemes de visats. Les altres associacions que posaren peu a Sóller són el Conjunto Artístico Maraguán de Cuba, l'agrupació GHEM (Gençlik Halkoyunlari Egitim Merkez) de Turquia, el grup de danses de Quart de Poblet de València, l'agrupació Bru Na Boinne d'Irlanda i Alat de Trebinje de Bòsnia i Hercegovina.

A l'obertura hi hagué una gran assistència de públic que pogué gaudir de la música, enguany ben variada i diferent. Al so dels xeremiers de Sóller els representants de la organització i de la Sala donaren la benvinguda a cada un dels grups participants a mesura que anaren pujant i desfilant sobre el cadafal. Una parella de cada un quedà sobre l'escenari per fer l'intercanvi de regals amb el festival i encetà les actuacions el grup local i amfitrió Aires Sollerics. Després de la desfilada de tots els participants es realitzà una actuació.

Tanmateix l'acte d'ahir vespre no és més que el començament d'una intensa setmana d'intercanvi cultural que tindrà la ciutat de la Vall dels Tarongers com a epicentre. Així, des d'avui i fins dijous hi haurà diàriament intercanvis teòrics a la seu de l'Associació Sollerica de Cultura Popular. Els vespres també hi haurà tallers pràctics de dansa i música a la plaça de la Constitució que estan oberts a tot el públic.

Dissabte, durant l'acte de cloenda que també es durà a terme a la plaça de Sóller, tindrà lloc el lliurament de la Distinció d'Estudis Folklòrics i Etnogràfics Bartomeu Ensenyat, que en aquesta edició l'organització de Sa Mostra ha concedit al grup dels Ministrils del Consell de Mallorca. Aquesta setmana els participants realitzaran actuacions al port de Sóller, Fornalutx, Felanitx, Algaida, Deià, Alcúdia, sa Pobla, Muro i Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris