algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
17°

INc'mon internacional

La capital del Raiguer es prepara per viure divendres dia 24 una vetlada de bona música amb el segon Festival de música independent. Serà a la plaça de Mallorca d'Inca a partir de les 22 hores

Els sons més independents retronaran divendres, dia 24, a la plaça de Mallorca d'Inca. Per segon any consecutiu la capital del Raiguer acull el Festival Inc'mon, que enguany es presenta més ‘alternatiu' que mai i amb un regust internacional. "Feim una aposta per la música independent amb un cartell un tant arriscat però de gran solvència musical", explicà un dels organitzadors d'Inc'mon, Tomeu Pericàs.

Els components de The go! Team recalaran divendres a Inca per mostrar-hi les seves propostes musicals. La banda de Brighton només realitzarà tres concerts a l'Estat, un dels quals serà a Inca. "Els poguérem veure al Primavera Sound de fa dos anys i el seu directe ens impressionà", afegeix Pericàs. Aquests sons en directe fonen el funk amb els teclats setanters, les melodies pop i el hip-hop i seran les principals bases del festival que preveu tenir tan bona acollida com la de l'any passat.

Els The Go! Team duran aquesta fusió musical acompanyada de les seves lletres amb compromís polític per mostrar al públic illenc que els sons anomenats independents van a l'alça. A més, la banda prepara ara seu tercer àlbum, del qual ens podran fer un tast divendres a partir de les 22 hores.

Però la música dels anglesos no serà l'única d'aquesta segona edició del festival. A l'escenari de l'Inc'mon també hi haurà "un dels grups espanyols més importants de l'escena indie", explica l'organitzador. Són els navarresos El columpio asesino, que aterraran a Inca per presentar el seu tercer dics: La Gallina. "Aquesta formació tingué un gran èxit en la passada edició del Festival de Benicàssim", matisà Pericàs, qui afegí que destaquen pel seu contundent directe.

Les actuacions illenques vindran de la mà dels Satellites i el grup inquer Radiophonics. "No podíem deixar passar l'oportunitat de tornar a escoltar els Satellites després del seu retorn", explicaren des de l'organització. Liderats per Jordi Herrera i amb Joantoni Seguí, Puter i Michael Mesquida, aquesta formació ens recordarà els sons que els portaren al reconeixement internacional, afegits a les noves expectatives musicals d'aquesta ‘nova etapa'. Per la seva banda, els Radiophonics és una banda de pop-rock creada a Inca el 2008 que beu dels ritmes del rock britànic dels vuitanta-noranta i del rock alternatiu americà.

Ells seran els protagonistes locals d'aquest Inc'mon 2009 que es presenta amb força i pel qual els lectors de dBalears rebran un ‘tracte' preferencial. Dins el recinte del concert, els lectors gaudiran d'un espai exclusiu amb zona VIP i una consumició de franc.

La vetlada, que s'espera que sugui llarga, finalitzarà amb les intervencions i la bona música dels dj Amable, Peri, Toni Pla i J. Ferrà. Quatre propostes de música diferents per fer gaudir el públic congregat a Inca dels millors sons alternatius.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris