nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

Suasi, una aposta pel psicofunky

Qui durant 18 anys ha estat vocalista de Fora des Sembrat emprèn un nou projecte musical, Suasi. dBalears regala avui els quatre primers temes de la banda, els quals, avancen, “tindran poc a veure amb el treball definitiu”

La vida d'un artista és un anar i venir de projectes que canvien i van donant forma a un univers creatiu que sovint sembla no tenir aturador. De fet, malament anam el dia que aquest s'atura. dBalears regala avui Suasi, un cd amb quatre cançons de Pep Suasi, que presenta, després de la seva etapa amb els Fora des Sembrat, un nou projecte musical, gairebé podríem anomenar-lo multidisciplinari, que sorprendrà tot Mallorca. No ho fa tot sol, sinó que l'hi acompanyen Àlex Maldonado a la guitarra, Pep Estrada al baix, Rubén Garcia a la bateria i Pep Llodrà a les videoprojeccions.

Dia 19 de gener a la plaça de Cort es viurà l'adéu definitiu de Fora des Sembrat. Sabíeu que no seria un adéu a la música?
Ho tenia claríssim. Per a cap dels components de Fora des Sembrat no ha acabat la música. Tancada aquella etapa, jo tenia molt clar que continuaria amb una història que es diria Suasi i decidesc anar ajuntant gent per tirar endavant aquesta nova aventura.

És un projecte en solitari, idò?
No, pots pensar. Vull que quedi clar que aquest no és un projecte en solitari. Suasi és un grup, però agafa com a nom el meu llinatge.

Però sí que és vera que, escoltant aquests quatre temes que avui ens presentau, això sona bastant a Fora des Sembrat?
Sí, pot ser, encara que és molt més rock'n'roll. El que avui presentam és una manera de dir "uep! som aquí", perquè jo tenia uns temes fets i em feia ganes de treure'ls. Però ara, així com ens anam trobant amb la banda i anam assajant, ja us puc dir que ens està sortint una cosa totalment diferent. Una mena de psicofunky que tindrà poc a veure amb aquestes quatre cançons. De fet, ja feim feina en una nova versió d'aquests temes que sonaran d'una manera del tot distinta.

Psicofunky?
Sí, el concepte és un funky molt ballable; amb tocs electrònics i psicodèlics, però en una línia molt ballable.

I per què ens voleu enganar d'aquesta manera, presentant ara aquests temes i després una cosa totalment diferent?
És que tot això ha anat sortint. Primer jo tenia aquests temes, però a mesura que assajàvem vèiem que el que estàvem fent tenia poca cosa a veure amb el rock'n'roll. Era tot molt funky, fins i tot la darrera incorporació que hem fet és un videodiscjòquei...

Així, pel que deis, el disc, que està previst que surti per octubre, serà una cosa que sortirà d'allò normal?
Serà un big show!! Aquest estiu ja farem unes quantes gales. Les primeres potser seran més normals, però poc a poc anirà sortint el nostre xou. Hem comptat amb la dispensadora Marga Mayol, que ens ha fet uns vestits la mar de guapos. I ja amb vista a l'octubre, quan surti el disc, estam preparant una història multidisciplinària que serà gros... sobretot per demostrar que en català també es poden fer aquestes grans històries.

Per què continuareu fent música en català? Música electrònica en català és un format poc corrent...
És una qüestió de normalització. Si els francesos fan música electrònica en francès i els funciona, per què a nosaltres no? Mentre la música sigui bona, la llengua és del tot indiferent.

Heu tornat una mica xouman?
És que jo sempre he estat així. Hi ha una cançó en aquest disc que es diu Somriu i viu, i aquesta és la meva actitud, de riure'm un poc de mi mateix i gaudir.

Imaginàveu que la vostra música seguiria aquests camins?
Crec que ho he anat visualitzant en cosetes. Allò important és fer, en cada moment, allò que sents. A mi, en un moment determinat, em va fer ganes fer aquelles quatre cançons, i ara em ve de gust fer-les de l'altra manera. A més a més, en els 18 anys que he estat amb Fora des Sembrat mai no havia pogut agafar una guitarra. Ara ho he fet, i ha estat brutal!

Fora des Sembrat ha estat un impediment per al vostre desenvolupament creatiu?
No, mai de la vida, tot el contrari. Pensa que en 18 anys per Fora des Sembrat hi han passat 16 guitarristes, quatre bateries, un baixista i un teclista. D'això en pots arribar a aprendre tantíssimes coses.

Bé, aquest xou que ens heu promès fa ganes de veure'l ja... Quan arribarà?
En tenim previstes unes cinc gales aquest estiu, tot i que encara no hem confirmat les dates. Serem a les festes de Sant Elm, que és el meu poble, i segurament també a Felanitx.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris