cielo claro
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

Escletxes al baluard de Sant Pere

El llenç en el qual hi ha l'arc serà restaurat, ja que presenta lleus despreniments del material. El Museu demanarà permís a Patrimoni i la intervenció costarà al voltant de 28.000 euros

38260

La intervenció consistirà a buidar les juntes dels blocs de pedra.

Pere Bota

Unes marques blanques, concretament uns testimonis, sobre un dels arcs d'accés al baluard de Sant Pere indiquen les primeres passes d'una intervenció en aquesta contrucció del segle XVI. El mur, contruït originàriament l'any 1574 per l'enginyer italià Giovan Giacomo Palearo Fratin, presenta una escletxa d'assentament i mostra petits despreniments de l'arena en què s'ha convertit el material que hi ha entre les juntes que ara hauran de ser restaurades. La direcció del Museu d'Art Modern i Contemporani Es Baluard ja ha demanat pressupost per dur a terme la restauració d'aquest mur d'accés al baluard de Sant Pere. Segons els experts consultats pel museu, l'obra, que implicaria el muntatge de basides per arribar a la zona a restaurar, s'allargaria uns dos mesos i pujaria entre els 25.000 i 28.000 euros.

"Ara cal demanar els permisos adients. Com que es tracta d'un Bé d'Interés Cultural, cal tenir també la signatura d'un arquitecte, entre d'altres requisits. El mur no presenta cap perill, però s'ha de buidar l'arena d'entre les pedres i tornar a reblir-les amb el material adient", apuntà la directora de l'espai museístic, Cristina Ros, a l'espera que "el procés no s'allargui massa i puguem dur a terme aviat la petita restauració". La darrera paraula la té el departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca. Tot el procés ha començat després que aquesta mateixa setmana Es Baluard rebés les conclusions d'una auditoria exhaustiva de l'edifici en les quals s'apuntava que "es recomana un diagnòstic fet per un facultatiu especialista i la col·locació de testimonis adequats per a la seva vigilància i evaluació de l'evolució".

"A més de dur a terme totes les revisions del museu reglamentàries cada any, després de cinc anys de vida vam pensar que era necessària una revisió exhaustiva de l'edifici", assegurà Ros. Malgrat el bon estat de salut que presenta el museu després d'una valoració, "molt satisfactòria dels auditors", segons la pròpia directora els testimonis col·locats a les juntes indiquen que des del museu mateix ja s'ha començat a dur a terme la recomanació dels auditors.

 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris