cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
17°

L'aigua torna a l'Aljub

El Museu d'Art Modern i Contemporani Es Baluard inaugura avui Memòria de l'aigua, una gran escultura de Joan Cortès

"Més que una instal·lació, és una macroescultura formada per diferents peces" la que ocupa des d'avui l'Aljub del Museu d'Art Modern i Contemporani Es Baluard. Si més no, així és com defineix el seu autor, Joan Cortès, Memòria de l'aigua, un conjunt de peces que seran en aquest espai des de la inauguració, que tindrà lloc avui a les 20.00 hores, fins al proper dia 11 d'octubre. Vuit formes blanques de porexpan que remeten a l'antiga funció de magatzem hídric de l'Aljub donen vida a Memòria de l'aigua.

"El material, el color, la forma i la composició contribueixen a la descripció de l'escultura que Cortès ha treballat en les dues darreres dècades: la delicadesa, l'acumulació, la lleugeresa i la depuració", apuntà la directora del museu, Cristina Ros. Cortès, que ha realitzat aquest projecte de manera expressa per a aquest espai, continua treballant sobre el color blanc "perquè és un color que m'emociona", assegurà l'artista, que ha disposat del taller Poraxa de Porreres per fabricar aquestes peces de mida considerable.

Una passejada i molts angles

El visitant pot contemplar aquestes creacions des de diferents angles, passejant-hi per enmig, entrant-hi i sortint-ne. "La perspectiva varia totalment segons des d'on es miri aquesta gran escultura", recalcà Joan Cortés.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris