muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Quatre editorials balears, al Saló del còmic de Barcelona

L'estand de l'Institut d'Estudis Baleàrics acollirà les empreses i els dibuixants de l'Arxipèleg en una fira que, amb 17.000 m2, arriba la vint-i-setena edició

Demà obrirà les portes a Barcelona el XXVII Saló del Còmic. Seran 17.000 metres quadrats de vinyeta on editors, dibuixants i , sobretot, visitants i amants del còmic podran gaudir durant quatre dies de milers d'aventures dibuixades: des de les darreres gestes de Batman en una edició especial ambientada a Barcelona; les diferents versions amb llapis i paper que han anat sorgint del president Obama -una és com a turista "motxiller" a la Sagrada Família; clàssics de tota la vida com Mortadel·lo i Filemó, de visita a la Lluna; i un repàs dels 75 anys de Flash Gordon.

Però d'aquests 17.000 metres quadrats n'hi haurà una trentena que seran dedicats exclusivament a les Balears: és l'estand que des de fa tres anys hi ha instal·lat l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) i al qual enguany s'han adeherit les editorials Dolmen, Esquitx, Inrevés i 17x24. "Donam suport un any més el còmic, un sector que sembla que no té límits. És tan important el salt qualitatiu i quantitatiu d'aquests darrers anys que és mal d'endevinar on pot arribar el sector", comenta Sebastià Serra, president de l'IEB. D'aquesta manera, una trentena d'autors passarà durant aquests quatre dies per l'estand dels mallorquins, la majoria convidats per l'editorial Dolmen. Un d'ells és el nord-americà Terry Dodson, que donarà un plus no tan sols als visitants, sinó també als mateixos dibuixants illencs.

"Tots estan molt emocionats de poder firmar al costat d'una figura tan important i ja m'han demanat preferències", comentava ahir Vicente García, de Dolmen. El Saló del còmic també acollirà les presentacions de Soy Anecdota, de Guillem Dolç, guanyador del premi Art Jove de còmic 2008, i Història del turisme a les Illes Balears, de Pere Joan. També s'hi podrà veure, en exclusiva, el tràiler de la pel·lícula Estigmas, dirigida per Adan Aliaga i basada en el còmic de Mattotti i de Persanti. Un altre aspecte pel qual es fa palès el bon moment dels autors mallorquins són els premis que s'organitzen al Ficòmic. Dolmen hi optarà a cinc guardons, ja sigui amb La revolución de les pinceles, de Josep Busquet i de Pere Mejan, ja amb l'autor revelació Max Vento i la seva pròpia revista editorial. També Tomeu Seguí estarà atent als premis, en els quals opta a dues distincions per Las serpientes ciegas, amb guió de Felipe Hernández Cava.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris