algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Reguant dirigeix «Pijama per 6», un vodevil per esclatar de riure

El Teatre Escènic de Campos acull l'obra que s'estrena demà

El Teatre de Campos acull des de demà i fins al proper dia 30 de març el vodevil Pijama per 6, una comèdia d'embolic que dirigeix el català Ricard Reguant i que protagonitzen els mallorquins Joan Carles Bestard, Jaume Fuster, Cata Munar, Marta Simonet, Miquel Fullana i Apol·lònia Serra.Reguant definí l'obra com «un vodevil en estat pur, la típica comèdia on, a partir d'una mentida que només el públic coneix, els personatges s'emboliquen en situacions del tot dispars i, fins i tot, surrealistes».

El director, que ja va estar al capdavant d'aquest projecte que va estar tres anys a la cartellera del teatre Condal de Barcelona, va gaudir llavors de la presència d'actors com Amparo Moreno, Joan Pera o Carles Canut, entre d'altres, que donaven vida als personatges que ara encarnen el repartiment de Pijama per 6 a Mallorca. «De fet l'elecció dels actors no ha estat aleatòria, m'uneix una gran amistat amb ells, amb alguns dels quals ja hi havia treballat i pens que són una garantia d'eficàcia», apuntà Reguant. «El repartiment el componen actors mallorquins experts en el gènere de la comèdia», afegí.

«L'obra tingué un èxit absolut i no és estrany, perquè la peça de Marc Camoletti, que originàriament es titula No et vesteixis per sopar, és una de les millors obres del gènere que mai no s'ha escrit. Aquest autor francès és el mestre del vodevil», assenyalà Reguant. «Fa quaranta anys Camoletti va escriure Boeing Boeing i encara ara es representa actualment a Londres. Així, l'obra de Reguant, una adaptació de la peça de Camoletti que va estar als escenaris parisencs durant vint anys i deu anys més als londinencs, estarà un mes a les cartelleres de Mallorca», assenyalà el director.

Amb Pijama per 6 a l'Illa, Reguant no ha dubtat a «mallorquinitzar» l'obra «amb l'ajuda dels actors, les bromes d'aquí, ironies de la terra i humor illenc», va matisar el català. «Els fets transcorren a Mallorca i els personatges són recognescibles pel públic d'aquí», va afegir. Malgrat la introducció d'aquests guinyols de caire mallorquí, Ricard Reguant no ha canviat gairebé res de l'obra original. «El muntatge és una autèntica peça de rellotgeria que funciona amb enorme precisió.

No cal tocar res. Això sí, l'he retallada una mica, la qual cosa encara li dóna més ritme», va assegurar el director.Aquest vodevil, un cúmul de confusions i malentesos que provoquen situacions tan absurdes que no hi ha qui les pugui aclarir, s'estrena demà al Teatre Escènic de Campos i es representarà cada cap de setmana al llarg d'un mes, fins al proper dia 30 de març. És una excel·lent opció que «despertarà moltes rialles, cosa que a l'actualitat no passa sovint», sentencià Reguant.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris