cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

El clam de Xavier Pastor pel museu marítim

Una exposició ret homenatge a una de les principals veus en defensa de la mar

La seva no fou una escomesa fàcil. Xavier Pastor (1916-2007) treballà de valent per conscienciar la societat civil i els seus polítics de la necessitat de preservar el llegat marítim. El treball fou tenaç i el compromís ferm per aconseguir un museu marítim que l'any 1972 el Movimiento clausurà.

Amb la mirada fitxada cap a un futur la Conselleria de Medi Ambient inaugurà ahir capvespre l'exposició Xavier Pastor. El clam del museu marítim. Un reconeixement al llegat d'una persona que creié en aquest projecte i que encara, més de trenta anys després, no s'ha fet realitat. «Aquest és un homenatge a Xavier Pastor que va lluitar perquè tinguéssim el que encara no tenim. Ens ha deixat un llegat que estam obligats a preservar i continuar», digué el conseller Miquel Àngel Grimalt.

La mostra, que estarà oberta fins dia 6 d'abril al Museu de Mallorca, mostra peces de l'antic Museu Marítim de Mallorca, fotografies sobre la mar, nombroses publicacions com Xabec "el butlletí de l'Associació d'Amics del Museu Marítim a la qual va pertànyer" a més de dotze peces de vaixells modelats per Xavier Pastor, activitat que fou reconegut.

A la inauguració de l'exposició hi assistiren a més de la vídua Núria Gràcia i la filla Helena, la consellera d'Eduació, Bàrbara Galmés, el president d'UM, Miquel Nadal, o les regidores Nanda Ramon o Cristina Cerdó, entre d'altres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris