cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

La banda Pastora inaugura a Palma la seva darrera gira «Circuitos de Lujo»

Els catalans presentaren ahir el seu tercer disc, on donen importància al directe

83632

Pastora presentà ahir a Madrid el seu tercer disc, «circuitos de lujo».

EFE

Després d'un mes circulant, legalment, per internet, ahir sortí a la venda el nou disc de Pastora Circuitos de lujo. I amb el disc al carrer ara només falta la gira corresponent que començarà, precisament, aquest dissabte a Palma dins la revetla de la Diada amb Jarabe de Palo i Alma Sonora. «Teniu la sort o la desgràcia de veure el nostre primer concert», comentava ahir a aquest diari la cantant de Pastora, Dolo Beltran. «Això per part nostra és molt emocionant, perquè un primer concert sempre és un primer concert».

I és un concert especial perquè si precisament una cosa ha canviat respecte als seus dos primers discos és que «en aquest, ens hem apropat molt més a la feina del directe». Així, Pastora, conjunt format per Dolo Beltran i els germans Pauet i Caim Riba, deixen a un segon pla l'ordinador i els caires electrònics per fer un disc més «directe» i on la bateria, i no els loops electrònics, hi tenen un paper protagonista «Potser tenim ara un to un poc més pop» reconegué Beltran que afegí, «però és una mirada al pop diferent».

Per la cita de dissabte a la Plaça de la Reina, Pastora promet un concert amb «sorpreses vàries» i on els efectes audiovisuals continuaran tenint un paper més que destacable. Tant és així que, continua explicant, «En Pauet Riba ha fet una mena de resum de tota la trajectòria» i dissabte es podrà veure per primer pic. A part de presentar aquest nou disc, amb les seves 13 cançons plenes d'energia, la cantant assegura que no hi faltaran clàssics com la popular Lola, una cançó que que els donà la popularitat el 2004 i que fóu «l'essència, l'arrel» d'un projecte musical innovador al qual «ja li han sortit algunes fulles», de les quals pengen dos Discs d'Or per cada un dels seus anteriors treballs.Uns inicis que començaren com «una recerca d'identitat», que al seu segon disc es convertí musicalment en «un viatge interior» i que amb aquest tercer «arribam carregats d'energia», comenten.

I pel que fa a les lletres són responsabilitat íntegra de la cantant que, assegura, «aquesta vegada he aconseguit una col·lecció de petites Polaroid de la vida», una recerca de moments que ha inspirat «la sonoritat de les paraules».

Tot això banyat amb l'etiqueta «d'independents» amb què més s'identifiquen perquè diuen que estan «al marge del rock, de la rumba, de l'hip hop o de qualsevol altra etiqueta».De totes aquestes fonts, i de cap d'elles a la vegada, neixen temes com Grandes despedidas, Paseo encendido, 1000 Kilometros o Cósmica, que combina diferents ritmes per parlar «de nostàlgies, de fugides i retrobaments i de petits instants de la vida». Els seus dos primers senzills, Cuánta vida i Grandes despedidas sonen ja per la ràdio, la resta ho faran dissabte a la Plaça de la Reina.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris