algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 16°
21°

«El film neix de la mort accidental del pare d'un amic i parla d'atzar»

El director Cesc Gay presentà la projecció d'«Hotel Room» dins el cicle de cine d'autor de la UIB

El cicle de cinema d'autor a l'Augusta, que organitza la Universitat de les Illes Balears dins el marc dels actes culturals del seu trentè aniversari, oferí ahir la projecció del film Hotel Room, del director català Cesc Gay. «El cicle compta amb directors de gran capacitat creativa. A més, la resposta del públic pel que fa a les pel·lícules projectades fins ara ha estat molt satisfactòria», assenyalà el vicerector de Projecció Cultural de la UIB, Nicolau Dolç. Hotel Room neix de la mort accidental del pare d'un amic, és una reflexió sobre l'atzar i la casualitat i la proposta de Gay per a aquest cicle, «perquè és un film poc vist, que va estrenar-se només en cinc ciutats, entre les quals Palma, i va estar una setmana en cartellera», assenyalà el director.

La pel·lícula, que data dels inicis cinematogràfics de Gay, està rodada en 16 mil·límetres i és en blanc i negre «per dissimular la cutresa del muntatge», assegurà Gay. «La manca de pressupost és la causa dels defectes del film», afegí el director, alhora que assenyalava que «si hagués disposat de pressupost ampli mai no hauria existit Hotel Room, un film inspirat, en part, en La dimensió desconeguda». Malgrat aquestes afirmacions, Cesc Gay està «molt orgullós de la pel·lícula, perquè és la primera que em vaig cuinar jo mateix».

Pel que fa a la carrera com a guionista i director de Gay, entre els projectes més immediats del català, que inclou en el seu currículum films com A la ciutat o Ficció, aquest darrer guardonat amb el Premi Nacional de Cinema de la Generalitat de Catalunya, està la direcció d'una sèrie de televisió que s'emetrà per TV3 i serà protagonitzada per la companyia femenina T de Teatre. La sèrie prendrà com a títol T de Teràpia. Un altre dels projectes amb el qual està treballant actualment el català és «la direcció d'una adaptació al cinema de l'obra de teatre Versió Original Subtitulada, en la qual intervenen coneguts i amics», apuntà Gay.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris