algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
13°

El darrer i definitiu Harry Potter

Palma viu un horabaixa màgic amb la sortida de l'últim volum de J.K. Rowling

77010

50.000 còpies de l'edició en català es repartiren ahir arreu dels Països Catalans de la mà d'Empúries.

No hi va haver coes, ni empentes, ni nervis de darrera hora, però quan a les sis i mitja de l'horabaixa les paraules màgiques destaparen la pila de Harry Potter i les relíquies de la mort amagada davall un llençol, un munt de mans sortiren a tota velocitat per agafar-ne un i córrer cap a la caixa. A la fi, després de set mesos d'espera des que en sortí la versió en anglès, arribava a les botigues de Palma el darrer i definitiu llibre de J.K. Rowling.

Una d'aquestes mans era la de Noelia Alejo, de 25 anys, que fa set mesos que prega als seus amics que no n'hi contin el final: «No l'he volgut saber, no me'l contis per favor...», reclama aquesta al·lota, que s'enganxà a la saga Potter «perquè a l'escola ens obligaren a llegir-lo».

Manco sort tingué Chicose Cubero, de 28 anys, que lamenta el dia que llegí «una entrevista a J.K. Rowling en què deia sense cap tipus d'impunitat qui moria de la saga». «Sé qui mor, però no sé el final», conclou Cubero fent coa per recollir el preuat llibre, que feia dies tenia encarregat.

Però si una cosa ha tingut la literatura de Harry Potter és que ha atret petits i grans i són molts els que han après a llegir gràcies a les periècies d'aquest mag anglès. És el cas de Joan Garrido, que amb només nou anys i una cara plena d'il·lusió subjecta el llibre entre les mans. «Aquest ja te'l podràs llegir tot sol», li comenta sa mare, que explica: «Els primers els hi havia de llegir jo. Cada nit, en comptes d'un conte, li havia de llegir unes pàgines de Harry Potter».

També Javi Arranz, de vuit anys, s'ha llegit tots els llibres de Harry Potter i reconeix que «al principi, amb només 5 anys, el meu pare me'n llegia una pàgina i jo l'altra, però després els llegia tots jo sol».Haurà d'esperar un poc més la petita Alicia Casillas, que es dirigí a El Corte Inglés de Jaume III disfressada per a l'ocasió per tal que n'hi regalassin un exemplar. «Se'l llegirà el meu germà i a mi me'n farà un resum», comenta il·lusionada.

La versió en català de Harry Potter sortí ahir a la venda i, si bé és cert que a Palma no hi hagué l'eufòria desfermada fa set mesos arreu del món per la seva sortida en anglès, sí que moltes llibreries aprofitaren l'ocasió per fer festa grossa. A El Corte Inglés d'Avingudes, per exemple, feren una gran festa de la màgia per celebrar l'arribada del preuat volum, mentre que llibreries més petites, com ara Born de Llibres, Literanta o Baobab, dedicaren l'horabaixa a jugar amb la màgia i les paraules de la saga harrypotteriana.

Una de les activitats curioses de la vesprada fou el taller que organitzà la llibreria infantil Baobab, on un grup de nins i nines de 3 a 8 anys realitzaren el seu propi Harry Potter amb plastilina. Començant pel cap, prosseguint amb les ulleres i acabant, com no, amb la vareta més màgica.Una bona activitat per posar el colofó a un horabaixa ben màgic, tot i que el que està clar és que anit passada deuen haver estat molts els que han allargat la tradicional lectura d'abans d'anar a dormir cercant un final que, com sempre passa, no és del gust de tothom.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris