algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

La Fundació Miró acull una mostra única amb imatges de Patti Smith

L'entitat atura les exposicions temporals el 2008 per dedicar-se a les seves gestions internes

Una col·lecció de 33 fotografies de la cantant Patti Smith serà l'única exposició temporal que ha preparat la Fundació Pilar i Joan Miró per aquest 2008. Així ho confirmà la seva directora, Magdalena Aguiló, en la presentació ahir del Programa 2008, juntament amb de la regidora de Cultura, Nanda Ramon. «La nostra idea és aturar les exposicions temporals per tal de dedicar-nos a certes reformes que s'han de fer en àmbit intern i guanyar temps per organitzar programes a llarg termini». Nous projectes, com són el catàleg raonat d'Obra Gràfica de Miró (l'únic que manca de la seva obra), una nova guia de la fundació o un major inventari dels objectes de Joan Miró. D'aquesta manera, a partir d'ara, les quatre sales de què disposa el museu estaran dedicades a l'obra de l'artista català en una nova redistribució del fons propi de l'entitat.

No obstant això, l'activitat a la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma no s'aturarà i el programa del 2008 té un bon reguitzell d'activitats, sobretot destinades a potenciar i divulgar la seva tasca amb vista a la ciutat de Palma i a la Part Forana. «Ens hem adonat -prosseguí Aguiló- que la notorietat a Espanya i a l'estranger és molt bona i ens queda pendent la nostra pròpia comunitat». Pel que fa a la inauguració de l'exposició de Patti Smith, que es mostra per primer pic a l'Estat, està prevista per dia 6 de març, un dia abans del concert que la cantant nord-americana durà a terme al teatre Principal de Ciutat. L'espai Cúbic de la Fundació acollirà així 33 imatges en blanc i negre d'Smith per mostrar una nova faceta de la cantant que vol retre homenatge a individus, objectes i situacions que l'han inspirat al llarg de la seva dilatada carrera i on destaca l'ús de la llum i de la textura granulosa en blanc i negre. Pel dia de la inauguració, Aguiló avançà «sorpreses» i no es descarta que Patti Smith pugui oferir un petit concert a la Fundació.

Encara relacionat amb el món musical, la Fundació Pilar i Joan Miró acollirà l'octubre l'obra de Susan Philipsz, guanyadora del premi Pilar Joncosa i Sotheby's 2007. En un racó del jardí de la fundació, s'hi instal·larà aquest projecte, que mostra el poder evocador dels sons que se centren amb el viatge a Mallorca de George Sand i de Frederich Chopin. Emmarcat dins els actes de la commemoració del 25è aniversari de la mort de Joan Miró, el mes de desembre s'inaugurarà l'exposició Dones. Segons Aguiló, aquesta mostra representarà «una lectura inèdita de la nostra col·lecció», que analitzarà «el concepte de la dona des de tots els seus vessants», ja sigui «des de l'aspecte sexual i afectiu, com també el vessant de la maternitat i de la dona com a mare de la natura», explicà Aguiló.Al llarg de l'any, la Fundació continuarà programant activitats pels més petits, tallers i instal·lacions artístiques i donarà especial atenció a la celebració del dia de Sant Joan o a la Nit de l'Art.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris