algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

«Matem els homes» amplifica les veus de dones víctimes i culpables

L'obra, que s'estrena avui al teatre Sans, tracta temes encara tabú

M.M. RAYÓ. Palma.

«Matem els homes neix de la necessitat d'explicar determinades coses», afirma Mònica Rocafort, que juntament amb Agnès Llobet, Ares Piqué i Carol Muakuku, protagonitza l'obra de teatre que s'estrena avui a les 21.00 hores al teatre Sans i que es podrà veure fins diumenge. «No es tracta de feminisme ni de moralisme», afegeix Rocafort fent referència al contingut de l'obra, «sinó de sacsejar la societat posant sobre l'escenari temàtiques que avui dia encara són tabús».

Perquè fenòmens com el maltractament, l'abús sexual o la prostitució són els que forçaren les quatre dones que pugen a l'escenari a assassinar un dels homes de la seva vida. A partir d'aquest punt i a part, en el qual un prou! cridat des del fons de l'estómac i amb el puny damunt la taula, Manel Dueso planteja el text Matem els homes. El dramaturg assegura que pretén parlar de la gent, no fer un discurs, i és així com Rocafort, Llobet, Piqué i Muakuku presenten uns personatges que no són ni bons ni dolents, sinó tan sols humans.

Guiades pel director Norbert Martínez, les quatre actrius treballaren intensament durant mesos per tal de vestir-se la pell de les protagonistes: Alina, Berna, Clàvia i Dulia, en un procés d'assaig «més llarg del que sol ser normal en el teatre actual». El temps, però, els permeté madurar uns personatges que, de llavors ençà, han fet el seu propi camí. És d'aquesta manera «que trobes més matisos i pots veure el món amb una perspectiva més àmplia», afirma Llobet, per afegir que allò realment interessant és poder construir l'alter ego teatral «sense jutjar-lo».

Matem els homes permet, tot i la duresa dels successos que planteja, aportar una visió tragicòmica de la situació, i el cinisme, l'humor negre i l'acidesa suren sobre l'escenari naixent de la boca d'unes dones que, en comptes de triar la victimització, trien la culpabilitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris