algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
22°

Víctor Pellegrini fa un recorregut històric pel repertori de guitarra

El músic actua al Principal 19 anys després del seu debut a Europa

La sala gran del Teatre Principal podrà gaudir demà dijous, a partir de les 20.00 hores, d'una de les guitarres més prestigioses del panorama mundial. Víctor Pellegrini, virtuós de les sis cordes espanyoles, oferirà un viatge pel repertori clàssic de guitarra amb obres de Albèniz, Ponce, Brouner, Piazola o Duarte. Concretament és, com reconegué el mateix músic, «un recorregut per mostrar la feina dels compositors de tot el món i de totes les èpoques». Peces que també, volgué remarcar l'artista, «han estat escrites per ser tocades amb la guitarra».

Victor Pellegrini és d'origen argentí tot i que fa molts d'anys s'establí a Mèxic. Tot i això, la seva prolífica carrera l'ha dut a viatjar i a fer feina per diferents països, fet que fa que ara mateix se'l podria considerar «ciutadà del món», definí l'assessora artística i musical de Teatre Principal, Silvia Corbacho qui també destacà, de Pellegrini, l'entrega total a la guitarra. «Ell i l'instrument formen un únic cos capaç de transmetre sentiments molts profunds» va afegir.

Aquesta no és la primera vegada que Pellegrini ve a tocar a Mallorca, terra amb la qual està unida a través d'un avantpassat. L'any 1979, amb 21 anys, hi viatjà en el que fou el seu primer viatge a Europa per participar en el concurs internacional de guitarra Andrés Segovia que se celebrava justament al Teatre Principal. En aquella ocasió, Pellegrini fou premiat com el millor artista revelació del certamen, ara, 19 anys més tard, torna per corroborar-ho.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris