nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
17°

Jordi Savall torna a Palma amb el XIII Festival de Música Clàssica d'Hivern

El músic català, principal protagonista del cicle que, per primer pic, surt de Ciutat

59940

Jordi Savall amb la seva inseperable viola de Gamba.

«Jordi Savall és un músic del tot insòlit», així definia Xisco Blanco, director artístic del XII Festival de Música Clàssica d'Hivern, un dels grans protagonistes que acull el cicle: «Crec que no hi ha a Espanya cap músic de clàssica amb tanta activitat com Savall», precisà Blanco. Prop de 200 discs publicats, 120 concerts anuals arreu del món i una gran multiciplicitat d'històries on és implicat, apel·len la solvència d'aquest músic català que el proper 7 de març tornarà a omplir, segur, les localitats del Conservatori Superior de les Illes Balears.

El mestre de la viola de Gamba, que tornarà a estar acompanyat del seu fill, Ferran Savall, i per Pedro Esteban a les percussions, portarà fins a Palma, Folias &Romanescas - Variacions & Improvitzacions, una completa revisió a les músiques des dels renaixement fins als nostres dies que, segons Blanco, «és una mescla de músiques històriques amb composicions més contemporànies» influenciades, en bona part, per la presència precisament de Ferran Savall, qui pot aportar la seva experiència dins el món del jazz i de la improvisació.

Entre les peces que componen aquest treball de Savall, hi ha revisions cançons tradicionals catalanes com La Cançó del Lladre o El Mariner, com també peces provinents de països tan diversos com el Marroc, Israel o l'Afganistan. Seguint sempre la seva faceta d'investigador musical, i amb 30 anys de carrera a l'esquena, Savall tornarà a portar fins a Palma les seves controvertides composicions musicals. L'èxit que Savall ha despertat en les seves actuacions realitzades a Mallorca fins al moment ha fet programar el seu concert a l'Auditori del Conservatori Superior, ja que un altre emplaçament municipal (el festival és organitzat en bona part des de Cort) hagués quedat petit. El preu de les entrades per aquest concert és de 25 euros.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris