cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

El Teatre Principal fusiona en una setmana expressió corporal i dansa

'Accions/Reaccions', 'Mapes' i 'Bach', protagonistes de la setmana

C.H. Palma.

La dansa contemporània és una altra manera d'expressió que neix de la intuïció, de la música, del silenci o dels cossos que, per l'emoció, es deixen portar. Aquesta protagonitzarà, durant una setmana, la programació del Principal. En ella, els palmesans podran gaudir dels espectacles Accions/ Reaccions, de la companyia l'Experimentari d'Au Ments; Mapes, de la companyia Mariantònia Oliver; i Bach, de Mal pelo.

Accions/ Reaccions inaugurarà els dies 19 i 20, a les 20.00 hores aquesta setmana dedicada a la dansa . Au Ments, formada per Tomeu Gomila i Andrea Cruz, posaran sobre l'escenari una coreografia que, segons Gomila, «manca de narració per donar protagonisme a l'abstracció», i en la qual es combinarà la dansa amb el teatre.

«La importància del cos en si mateix, i la importància del cos com a manera d'expressar l'emocional» seran les claus per entendre la peça de Mariantònia Oliver, Mapes. Un muntatge que es representarà durant els dies 21 i 22, a les 20.00 hores. Dibuixos que, segons Oliver, «prendran forma als cossos d'unes ballarines molt diferents entre si, amb l'objectiu de poder mostrar la identitat de l'individu, la identitat del qual som i la identitat del que podem ser».

La companyia Mal pelo, formada per María Muñoz i Pep Ramis, portaran al Principal Bach, «una aproximació» de la peça Clave bien Temperado, del compositor alemany, sobre la qual María Muñoz s'enfrontarà sola a una combinació de dansa, amb preludis que sonaran en directe, i amb la música d'unes fugues que es ballaran en silenci. «Serà un espectacle molt visual i creatiu per a un llenguatge multicisciplinar», explicà Muñoz.

«Seria un somni que el Principal dedicàs, de manera continuada, una setmana a la dansa contemporània», assenyalà Muñoz. «És interessant que, per a la seva programació, s'elegeixin esdeveniments que s'allunyin del tradicional, com podria ser el ballet clàssic, i que apostin per la dansa contemporània».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris