nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

La temporada d'òpera al Principal recupera els concerts didàctics

El cartell, que s'estrena dia 17, incorpora peces contemporànies

La música de Puccini serà l'encarregada d'inaugurar el pròxim dia 17 de febrer, a les 20.00 hores, la XXII Temporada d'Òpera del Teatre Principal de Palma. L'òpera ballet Le Villi, estrenada el 1889, i l'òpera d'un acte Sour Angelica, el 1918, són la carta de presentació del programa de 2008, en el qual destaca la varietat de propostes i en el qual també prendran protagonisme els cantants mallorquins.

El cartell per a enguany es completa amb la coneguda Madama Butterfly, La voix humaine - Una voce inoff, la nova producció de Norma, el concert del XXV Aniversari del Cor de la Fundació Teatre Principal de Palma i la recuperació del programa educatiu amb Le docteur miracle, que encara té les dates per determinar.L'oferta enguany és àmplia i inclourà també activitats complementàries.Així, una hora abans de cada funció, tindran lloc unes conferències introductòries destinades al gran públic. A més, tot i que encara està pendent de data, el Principal té previst realitzar el IV Curs introductori d'òpera.

Serà diumenge vinent quan el teatre doni la benvinguda a la lírica amb Le Villi, un llibret de Ferdinando Fontana que comptarà amb la intervenció dels solistes Chiara Taigi, Alejandro Roy i Javier Franco, a més del Cor de la Fundació del Principal i l'Orquestra Simfònica de Balears. El text està carregat de fantasia i influït per les llegendes europees, segons les quals les Willis són els esperits d'aquelles dones que han estat traïdes per seus estimats.Tanmateix, serà a l'obra de Sour Angelica, una de les darreres composicions de Puccini, que destacarà la participació de cantants mallorquines. El llibret, que situa l'espectador en un convent de clausura, oferirà l'actuació de les solistes Eulàlia Salbanyà, María José Perelló, Paula Rosselló, Marta Aguiló, Joana Llabrés i Mónica Aguilera, a més de Chiara Taigi i Eugenia Dundekova.

La temporada tornarà a citar el públic ja els dies 27 i 29 d'abril, de nou amb una producció del compositor italià esmentat, Madama Butterfly, una de les seves peces més conegudes, que ja es va representar a Palma fa un parell anys.Ja dins el mes de maig i amb Bellini, el Teatre Principal ha apostat per nova producció de l'òpera Norma escenificada, una peça molt coneguda que s'està programant bastant en els darrers temps.El concert més contemporani de la temporada arribarà el mes de juny, dia 29, amb La voix humaine, un monòleg líric d'un acte amb música de Poulenc.

En aquest text, una dona desesperada parla per telèfon amb el seu amant. A més de la peça Una voce inoff, amb música i llibret del compositor català Montsalvatge, basat en un relat imaginari de Joan Puigdevall, en el qual una persona morta canta per un magnetòfon. Una de les bones notícies d'aquesta edició de la temporada és la recuperació dels concerts didàctics. El mes de desembre, es presenta un nou projecte amb l'òpera escenificada per a tots els públics Le docteur miracle, que té com a objectiu acostar el gènere als diferents públics, i de manera especial als infants.

Finalment, un dels esdeveniments més destacables de la XXII Temporada d'Òpera del Principal són els actes commemoratius del vint-i-cinquè aniversari del Cor de la Fundació, que se celebrarà el mes d'octubre amb un concert en què intervindran, a més de solistes i de la Simfònica, la formació coral. Així, doncs, la nova temporada de l'Òpera es presenta enguany amb una gran diversitat d'estils lírics per a públics diferents i amb la novetat del concert dedicat als més petits. En aquest cas l'objectiu és acostar aquest estil a tots els públics. Diumenge que ve començaran les funcions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris