cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
24°

El primer text teatral de García Márquez puja a l'escena de Manacor

«Diatriba de amor contra un hombre sentado» és el títol de l'obra

R.C. Palma.

Endinsar-se de manera intensa en el complicat món dels sentiments de parella. Aquesta és l'aposta que la companyia La Rosa Teatro realitza amb l'obra Diatriba de amor contra un hombre sentado, el primer text teatral de Gabriel García Márquez, que els dies 15 i 16 de febrer es podrà veure al Teatre de Manacor.

«Res sembla tant un infern com un matrimoni feliç», amb aquestes paraules la protagonista de l'obra, Graciela, introdueix el públic en un món sentimental una mica enrevessat. La colombiana Diana Gneiting encarna la figura d'aquesta dona que per espai de més d'una hora fa un amarg balanç de la seva vida, just el dia abans que celebra les noces de plata del seu matrimoni.

D'aquesta manera i a través d'un monòleg, Graciela es dirigeix al seu marit (un maniquí) i és sobre ell que projecte el desencant d'una vida carregada de pèrdues: de la confiança cap a ell, del seu respecte o dels valors dels seus sentiments com a parella. Tot això per saber que, malgrat totes les seves recances, ni tant sols li queda el consol de dir-li que no l'estima.

La companyia La Rosa Teatro començà les funcions a Brussel·les ara fa dos anys, precisament amb aquesta mateixa obra, dirigida per Rafael Rodríguez Guerra que ara viu a Algaida.

Diatriba de amor contra un hombre sentado és l'única obra escrita expressament per a teatre pel Nobel colombià i va ser estrenada a Buenos Aires el 1988, just ara fa deu anys. A partir d'un text incisiu, l'autor submergeix el públic en la fugida cap endavant d'una dona que sap ja que és crepuscular.

En aquest electrificant monòleg, García Márquez aconsegueix traslladar a la sufocant nit del Carib el més universal dels sentiments: el desencantament d'una vida entregada a l'altre, però a l'hora carregada de frustracions. L'obra es presentarà els dies 15 i 16 de febrer al Teatre de Manacor a partir de les 20.30 hores.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris