algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Paco Díaz, des de la Cabaneta a la resta del món a través dels superherois

El dibuixant publica els seus dibuixos periòdicament a les revistes Marvel i DC

Seguint aquella màxima que si Mahoma no va a la muntanya, és la muntanya que va a Mahoma, el dibuixant de còmic Paco Díaz agafà un dia la maleta i se n'anà a tocar portes als Estats Units. «Durant molts d'anys vaig anar fent tota classe de gèneres, però quan vaig entrar en la 'crisi' dels 40, vaig dir que volia fer superherois americans i me'n vaig anar cap allà».

La jugada li va sortir bé i aviat dues de les revistes més importants del còmic mundial, DC i Marvel, es van quedar amb el seu traç. A partir d'aquí, Díaz ha tingut l'oportunitat de treballar amb prestigiosos guionistes i exportar els seus dibuixos arreu del món. Lluny del còmic d'autor que es podria trobar en el petit i gairebé inexistent mercat estatal, Díaz forma part ara d'una cadena que fabrica còmics a l'engròs. «He après sobretot a ser professional», comenta, una peça d'engranatge essencial per uns còmics que arriben a vendre milions d'exemplars a tot el món traduïts en una multiplicitat d'idiomes. «Rep els guions i envii els dibuixos només en llapis. A Albacete hi ha un altre company, encarregat de pintar-los».

Des del seu estudi a la Cabaneta, Díaz té clar els seus objectius: «M'agradaria anar pujant llocs, poder escollir jo amb quin guionista treballar i fer-ho amb aquells que estan triomfant ara en sèries de televisió com Perduts, Herois o Els Soprano». Paco Díaz oferirà avui vespre, a les 8, una xerrada al Casal de Joves de Llevant (Pere d'Alcàntara Penya, 10) organitzada per Norma Còmics i sota el títol L'aventura de dibuixar per a Marvel i DC. Serà una bona manera de conèixer aquest món, desconegut per molts i, com diu l'artista, « animar els joves i dir-los que viure en una illa no vol dir que no puguis arribar a fer feina amb els millors».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris