nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

Mariantònia Oliver portarà la seva dansa a Madrid i Alexandria

La companyia presenta els seus espectacles a festivals internacionals

«Crec que dir 'jo la dansa no l'entenc' és molt còmode. Cal donar-se temps per entendre-la, però com amb qualsevol art. I jo tenc la pretensió de fer que el moviment s'entengui». Qui així es manifesta és la ballarina i coreògrafa Mariantònia Oliver, que aquest mes de febrer portarà la companyia que dirigeix, i que du el seu mateix nom, a dos dels festivals més importants de la dansa contemporània.

D'aquesta manera, el 2 de febrer la companyia de dansa participarà al Fòrum Creatiu de Grups de Teatre Independent d'Europa i de la Mediterrània, que tindrà lloc de l'1 al 10 del mateix mes a la Biblioteca d'Alexandria, a Egipte. Allà, Oliver presentarà l'espectacle Poetes, estrenat a Mallorca l'any 2005, i basat en el fet de «donar cos i moviment» a l'obra poètica d'autors illencs com Sebastià Alzamora, Miquel Bezares, Biel Mesquida, Bartomeu Fiol o Miquel Cardell. El fòrum, que enguany celebra la seva cinquena edició, és «un esdeveniment que cerca l'intercanvi culturals entre els diferents grups de teatre de la Mediterrània», per la qual cosa «combina cursos, taules rodones i la realització d'espectacles».

Però, a més de visitar Alexandria, la companyia Mariantònia Oliver actuarà també a la VIII edició del Festival Escena Contemporània (Festival Alternatiu de les Arts Escèniques de Madrid), on els dies 15, 16 i 17 de febrer posarà sobre els escenaris el seu espectacle Mapes, que, segons la coreògrafa, «és una espectacle molt difícil d'explicar, per la seva abstracció, però que parla dels nostres mapes físics i emocionals».

La participació de la companyia de dansa mallorquina compta amb el suport de la Direcció General de Cultura, que l'emmarca en el programa de projecció de la cultura, i de la dansa contemporània illenca a l'exterior.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris