nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
19°

El Patronat Ramon Llull es torna a reunir després de quinze anys

Els membres de les comissions fixaren ahir un calendari d'actuació

Han hagut de passar quinze anys perquè el Patronat Ramon Llull tornàs a reemprendre l'activitat de manera formal. Un període de temps massa llarg per aquesta entitat, que té com a principal objectiu promoure l'edició de les obres que Ramon Llull va escriure en català i que l'any passat va tenir tant de ressò en motiu del 700è aniversari de l'estada del beat a Bejaïa.

La seu de l'Institut d'Estudis Balèarics (IEB) fou el punt de trobada dels membres de les dues comissions del Patronat, (l'editora i l'executiva), que fixaren un calendari de treball per enguany i un seguit de propostes per realitzar d'aquí al 2012. Dins els projectes immediats es troben l'edició del volum vuitè del Llibre d'Evast e Blanquerna, a cura de Soler i Santanach de la Nova Edició de les Obres de Ramon Llull en Català, com també la reedició del primer volum del Llibre de Vertuts e pecats, avui exhaurit.

Pel que fa a les actuacions per al 2009 fins al 2012 destaquen la preparació i el seguiment dels llibres Blanquerna, d'A. Soler; Llibre de Contemplació, d'A.I.Alomar; Pecat d'Adam, de J. Àlvarez; o Llibre de Déu, Llibre de l'és de Déu i Llibre de coneixença de Déu, de G. Alomar; a més de set publicacions més també sobre l'il·luminat mallorquí.

El pressupost total de què disposa la institució per a aquest 2008 és de 28.000 euros, aportats per la Generalitat i pel Govern balear a través de la Institució de les Lletres Catalanes i de l'Institut d'Estudis Baleàrics. La Generalitat valenciana, malgrat ser-ne membre, no aporta cap partida. A la reunió d'ahir, hi participaren Antoni Bonner i Jordi Gayà, de l'Escola Lul·lística Maioricensis; Fernando Domínguez, del Raimundus Lullus de Freiburg; Albert Hauf, de la Universitat de València; Lola Badia i Albert Soler, de la UB; Oriol Izquierdo, de l'ILC; i Sebastià Serra i Xavier del Hoyo, de l'Institut d'Estudis Baleàrics.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris